АКТУАЛЬНО

Капелани УГКЦ взяли участь у навчально-методичних зборах Національної гвардії України

Вівторок, 27 лютого 2018, 14:34
26 лютого у військовій частині НГУ відбувся навчально-методичний збір з офіцерами з питань військового духовенства та військовими священиками (капеланами) Національної гвардії України.

Участь у заході взяли: владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту, та військові капелани УГКЦ, що працюють у Національній гвардії України.

Як повідомляють організатори, навчально-методичний збір присвячено підбиттю підсумків запровадження реформи капеланської служби Національної гвардії (за перший рік роботи), обговоренню завдання та перспективи розвитку духовенства в Нацгвардії. Відкрив зібрання  командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров. Участь у заході також взяли представники капеланських служб Збройних сил Канади та Латвії і капелани тих конфесій, що офіційно працевлаштовані в НГУ.

«Наше спільне завдання – це є служіння Богові в особі нашого ближнього. Це унікальна формула, яку нам Господь дає, щоб зрозуміти і відчути Його в нашому житті й нашому служінні» , – звернувся до присутніх владика Михайло (Колтун). 

«Перед нами ще майбутнє. Ми ще не зробили всього, що мали зробити, – зауважив о. Любомир Яворський. – Ми хочемо вийти на рівень світового досвіду капеланства, де капеланство базується на основному законі, який дає більше прав і можливостей у реалізації цього капеланського служіння».

Нагадуємо, що службу військового духовенства в Національній гвардії України запровадили в лютому 2017 року. На сьогодні офіційно в штаті Нацгвардії працюють 8 капеланів від Української Греко-Католицької Церкви.

Прес-центр Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ
За матеріалами ngu.gov.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next