АКТУАЛЬНО

Капелани з України взяли участь у молитовному поминанні загиблих в Карпатсько-Дуклінській операції 1944-го

Вівторок, 09 жовтня 2018, 10:20
Священики (працівники курії та військові капелани) Сокальсько-Жовківської єпархії на чолі з керівником Департаменту військового капеланства УГКЦ владикою Михайлом (Колтуном) взяли участь у міжнаціональному молитовному поминанні полеглих в Карпатсько-Дуклінській операції 1944-го.

Поминальні урочистості проходили 4 жовтня в містечку Дукля (Польща) та 5 жовтня в містечку Свіднік (Словаччина). 
У них взяли участь представники з Чехії, Словаччини, України та Польщі.


У своїй промові на зустрічі владика Михайло наголосив на важливості взаєморозуміння та любові між націями, тому що саме це, як вважає архиєрей, є запорукою миру для кожного громадянина своєї держави.

«Сьогодні ми своїми молитвами вшановуємо тих, які віддали життя за свободу і незалежність, про яку ми свідчимо і заявляємо, що ми цінуємо і любимо одні одних і творимо між нами мир. Ми збагачуємо наше життя любов'ю, бо ціна життя коштує любові, і цю любов ми сьогодні свідчимо один перед одним, а також посилаємо її тим загиблим, котрі віддали своє життя, щоб ми жили в мирі. Цим нашим жестом любові є сьогоднішня спільна молитва за них».

Опісля всі присутні спільно помолилися «Отче наш» за душі полеглих воїнів, а владика Михайло разом із священиками проспівали молитву «Вічная пам’ять». Завершилися поминальні заходи покладанням вінків та квітів перед пам’ятником Воїну.


Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next