АКТУАЛЬНО

Карітас Івано-Франківська презентував посібник із миробудування

Четвер, 11 квітня 2019, 14:49
Про це йшлося 10 квітня за круглим столом із нагоди підбиття підсумків дворічної діяльності БФ «Карітас–Івано-Франківськ» у сфері миробудування. У роботі круглого столу взяв участь також Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин, який поблагословив учасників, а також поділився думками з приводу піднятої тематики.

У межах круглого столу презентували посібник «Мир починається в серці кожного з нас», де зібрані тренінги зі Школи миробудування, організовані Карітасом для лідерів громадських організацій з усієї України.

Мета проекту «Об’єднуючи людей заради миру» – просунення ідеї примирення і розбудови миру на місцевому та національному рівні, як інформує «Галка».

За два роки діяльності проект охопив 5 620 людей. Заходи в його межах були спрямовані на згуртування громади, встановлення порозуміння між тими, що постраждали від військового конфлікту на Донбасі: як учасниками АТО та ООС, так і внутрішньо переміщеними осабами. А також – на підтримку родин загиблих бійців.

Директор «Карітасу–Івано-Франківська» о. Володимир Чорній розповідає, що починати таку працю було трохи страшно, але результати не змусили себе чекати. «Зараз уже бачимо результат, одержаний за два роки. Ми хочемо продовжувати працювати в цьому напрямі, бо він важливий для людей. Зараз українці живуть у часі, коли існує багато конфліктів. Ми шукаємо шляхи, як з них виходити і жити в мирі. Сьогодні ще одним результатом нашої праці став посібник із покроковими порадами, як будувати мир», – каже о. Володимир.

За словами одного з авторів посібника та тренера з миробудування Володимира Кушнірюка, до програми «Об’єднуючи людей заради миру» охоче долучалися представники різних верств населення. Представництво Карітасу в області залучило фахівців, які допомагають розбудувати мир у країні. Нам було дуже приємно бачити, що люди небайдужі до проблеми миру. А наш підручник – це справді хороша практика. Він – своєрідна сходинка нагадування про ті речі, які вже обговорили. У посібнику ми запропонували різні розділи про толерантність, конфлікти, стереотипи та життєві цінності. Він допоможе людям жити в мирі».

Учасниця програми «Об’єднуючи людей заради миру» Тетяна Стадник розповідає, що 20 років прожила на Луганщині, але з початком війни змушена була покинути свій дім. «Ми були проукраїнською родиною, я особисто займалася громадською діяльністю. Мала надію, що війна закінчиться, але так склалося, що була змушена покинути своє селище. Виникали питання: як жити в новому місті, як влитися в нове суспільство, адже в іншому місті нема ні знайомих, ні однокласників? Ми стали учасниками програми Карітасу. Спілкуючись із фахівцями, з іншими переміщеними людьми, я здобула величезний досвід і допомогу», – зазначила Тетяна Стадник.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next