АКТУАЛЬНО

Карітас Івано-Франківської архиєпархії допоможе людям, які опинилися у скруті через спалах COVID-19

Середа, 08 липня 2020, 17:28
Карітас Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ розпочав проєкт із надання допомоги людям, які опинилися у складному становищі через спалах COVID-19. Проєкт триватиме три місяці. За цей час благодійна організація надасть допомогу тим людям, у яких погіршився матеріальний стан через епідемію.

На допомогу можуть розраховувати найвразливіші верстви населення. Це люди з першою групою інвалідності, самотні  літні люди  віком від сімдесяти п’яти років, вдови, які самостійно виховують дітей, багатодітні сім'ї, які перебувають на обліку соціальних служб як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах, особи з числа сиріт і дітей, позбавлених  батьківського піклування та люди з підтвердженою інфекцією COVID-19. Також допомогу отримають медичні працівники м. Івано-Франківськ із діагностованою інфекцією COVID-19.

Поки що працівники Карітасу Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ відвідують людей в ОТГ та з'ясовують їхні потреби. Люди отримають допомогу у вигляді продуктових наборів і засобів гігієни.

Мета проєкту  – зменшити вплив негативних наслідків пандемії на життєдіяльність найвразливіших верстви населення та задовольнити їхні основні потреби.

«Ми завжди намагаємося реагувати на ті виклики, які виникають у суспільстві і де потрібна допомога людям, зараз – це поширення COVID-19, – говорить директор Карітасу Івано-Франківська отець Володимир Чорній. – Деякі люди втратили роботу через карантинні заходи, деякі змушені піти у відпустки, не всі люди мають достатньо заощаджень, аби утримувати сім'ї тривалий час без додаткових надходжень, тому ми підтримаємо тих, хто найбільше цього потребує».

Допомога здійснюється в рамках проєкту «Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України», пов'язане зі спалахом COVID-19 за фінансової підтримки Карітасу Інтернаціоналіс.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next