АКТУАЛЬНО

Карітас допомагає дітям обрати професію

Понеділок, 08 грудня 2014, 15:53
У Карітасі Коломийсько-Чернівецької єпархії проводять профорієнтаційну роботу. З дітьми випускних дев’ятих та одинадцятих класів організовують екскурсії у різні установи, проводять тематичні бесіди і тестування. Все це для того, щоби допомогти хлопцям і дівчатам визначитися зі своїм майбутнім та обрати гідну спеціальність.

Профорієнтаційна робота відбувається в рамках проекту «Соціальна та психологічна допомога дітям і молоді з проблемами та труднощами у навчанні і соціалізації». Його керівник Наталія Григорчук розповідає, що під опікою вони мають майже 300 дітей. Двадцять з них якраз стоять перед вибором майбутньої професії. «Ми зустрілися з тим, що багато дітей просто не знають, що робити після школи і, взагалі, чого вони хочуть від життя. Аби полегшити їм вибір ми організовуємо різні профорієнтаційні заходи », - розповідає Наталя.

Чи не найбільше дітям подобаються екскурсії. За останній місяць вони відвідали хлібокомбінат, управління МНС та центральний продовольчий ринок. Співробітники цих установ показали та розказали як вони працюють. Додому хлопці і дівчата повернулися, як мінімум, з гарними емоціями і, як максимум, – з новими планами.  Враженнями ділиться Іванна Остафійчук, 9-класниця хоч уже й визначилася зі своєю спеціальністю, та все ж на екскурсії ходить із задоволенням: «Мені дуже цікаво відвідувати різні установи і з середини бачити, як там працюють люди. Разом з друзями ми вже побували на багатьох цікавих екскурсіях. Побачене навіть декого надихнуло на роздуми».

У Карітасі Коломийсько-Чернівецької єпархії намагаються якнайкраще допомогти дітям обрати правильну дорогу в житті. Екскурсії проводять і у вищі навчальні заклади. Найближчим часом учням планують також показати роботу залізниці та центральної районної аптеки. У благодійному фонді мають надію, що влітку всі їхні підопічні твердо знатимуть, з якою сферою хочуть поєднати своє життя.

Повідомила Мар'яна Мацьків

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next