АКТУАЛЬНО

Київський Карітас надав допомогу будинку вимушено переселених літніх людей

Четвер, 16 червня 2016, 11:18
«Працівники БФ «Карітас-Київ» разом із радником Міністерства соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб Олександрою Магуровою відвідали та надали допомогу хоспісу для літніх людей, який знаходиться в с. Перемога Броварського району. Цей заклад мусив покинути постійне місце перебування в м. Алчевськ Луганської області (нині непідконтрольна Україні територія) у зв’язку із війною», - повідомляє о. Роман Сиротич.

Восени 2014 літніх людей та інвалідів було евакуйовано силами волонтерів та розміщено в орендованому будинку в селі Перемога. Евакуація проводилась поетапно. На сьогодні тут проживає 31 особа, 5 з них - діти, 23 - старенькі, лежачі та інваліди. 15 осіб досі перебувають у м. Артемівськ через  неможливість розмістити більшу кількість людей в орендованому будинку. Умови проживання в хоспісі не є зручними для стареньких. Усі чоловіки та дідусі живуть в одній кімнаті. Сплять на двоярусних ліжках. Вік та певні обмежені можливості є значним випробування для людей навіть тоді, коли вони просто хочуть відпочити.

Важливою перепоною на шляху допомоги літнім людям є відсутність транспортного засобу для перевезення вантажів і людей з обмеженими можливостями, для подальшої евакуації стареньких, які залишилися в зоні АТО. Також існує нагальна потреба в продуктах харчування, медикаментах та засобах гігієни для стареньких.

«Карітас-Київ» надав допомогу у вигляді мийних засобів, продуктів харчування, підгузків для лежачих, інвалідних візків. Добре слово і гарне ставлення принесло справжнє свято в душі літніх людей.

«Сьогодні ми просимо всіх небайдужих українців звернути свою увагу на проблеми літніх людей з числа ВПО і по змозі надати допомогу продуктами харчування, засобами гігієни, одягом та взуттям. Адже старенькі люди, які постраждали від збройного конфлікту на Сході України, є однією з найвразливіших і незахищених категорій населення, вони вже не можуть подбати про себе і потребують нашої допомоги, адже на схилі літ так хочеться жити без війни. Усіх, хто зможе допомогти, просимо звертатися до нас, будемо щиро вдячні», - говорить соціальний працівник київського Карітасу Алла Кочубей.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next