АКТУАЛЬНО

«Карітас-Київ» проводить денні літні табори для дітей вимушених переселенців

Понеділок, 13 червня 2016, 11:35
«З початком літа у БФ "Карітас-Київ" розпочали проведення літніх таборів для дітей вимушених переселенців. Табори діють на базі Центру дитячого розвитку та дозвілля "Простір, дружній до дитини", який має на меті надання психологічної та соціальної допомоги й опіки дітям вимушено переселених осіб із зони збройного конфлікту на Донбасі. За літо заплановано охопити понад 150 дітей», – повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Із дітьми працюють професіонали, які мають досвід у дошкільному вихованні, педагогіці та психології дітей різних вікових груп. Діяльність найперше спрямована на надання психологічної допомоги вимушено переселеним дітям, які пережили жахіття війни та втечі.

Літні табори – це комфортний простір для їх спілкування, відпочинку, навчання і самовираження, що є передумовою для зниження почуття гніву й тривоги. Для того щоб сприяти якнайкращій соціалізації переселених із зони АТО, близько чверті дітей становитимуть місцеві діти з багатодітних і малозабезпечених сімей. Це дасть можливість дітям зі Сходу краще інтегруватися і адаптуватися до теперішніх умов їхнього проживання та спілкування серед нових друзів.

«"Карітас-Київ" надає допомогу великій кількості переселенців. На сьогодні це вже понад 20 тисяч осіб, серед яких насамперед люди соціальних категорій і діти. Допомога надається різна: грошова, продуктами харчування, засобами гігієни, інвалідними візками та засобами реабілітації, одягом, взуттям, а також і психологічна. Допомога надавалася та надається як у Карітасі, так і в інших місцях проживання переселенців. Під опікою перебувають найбільш незахищені верстви населення, що виїхали з територій дії АТО та Криму: інваліди, пенсіонери, самотні матері та багатодітні сім’ї», – наголошує соціальний працівник Поліна Батрак.

«Сьогодні хочу щиро подякувати всім, хто сприяє нам у допомозі переселенцям і всім людям, які потребують допомоги. Водночас запрошую до співпраці й прошу про допомогу тих, хто може її надати, щоб разом ми змогли подолати велику гуманітарну кризу. Завдяки Вам, благодійники та добродії, ми маємо можливість повноцінно служити людям, змінюючи в такий спосіб нашу країну, про єдність якої сьогодні мріємо», – наголосив директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next