АКТУАЛЬНО

«Карітас-Київ» проводить семінари з підвищення обізнаності з протидії торгівлі людьми

Четвер, 30 січня 2020, 16:34
«"Карітас-Київ" проводить превентивні заходи та семінари для підвищення обізнаності з протидії торгівлі людьми. Заходи проводяться серед студентів, учнів та різних верств населення», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор "Карітас-Київ".

Запобігти потраплянню студентів до тенет торговців людьми, підвищити їх обізнаність, як не стати на шлях «злочинця» або «жертви», стало головною метою семінару на тему «Торгівля людьми – проблема  XXI  століття. Обізнаний – озброєний!» для студентів ДНЗ Київського енергетичного коледжу.

Уважні, креативні, відкриті до нових знань, студенти активно висловлювали свої думки та озброїлися знаннями з безпечного працевлаштування не лише за кордоном, а й в Україні. Під час заходу мали змогу дізнатися про основні ознаки та види торгівлі людьми, шляхи/способи потрапляння до тенет торговців людьми.

Відверті відгуки та побажання студентів про отримання нових знань у сфері протидії торгівлі людьми та насильству підтверджують актуальність цієї тематики та необхідність подальшого проведення подібних заходів для молоді.

Студенти та молодь є групою ризику потрапляння в «торгівлю людьми», оскільки стають на шлях самостійного життя, пошуку роботи та «достойного» заробітку, тому фахівці БФ «Карітас-Київ» у співпраці з спеціалістами Відділу молоді та спорту Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації розпочали серію профілактично-інформаційних заходів для молоді, з метою озброїти їх знанням та запобігти потрапляння до тенет торговців людьми.

«Торгівля людьми – злочин від якого потерпає Всесвіт.  З кожним роком збільшуються види експлуатації та злочинці знаходять все нові та нові способи задля використання людей – їх експлуатації. За даними Міністерства соціальної політики України,  лише, наприклад, протягом першого півріччя 2018 року 112 громадянам України встановлено статуси постраждалих від торгівлі людьми, що порівняно з попередніми роками збільшилося вдвічі. За оцінкою Міжнародної організації з міграції з 1991 року, більше як 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми», – говорить юрист Ірина Бойко, керівник консультаційного центру «Карітас-Київ».

Урядові та неурядові організації, в тому числі БФ «Карітас-Київ», здійснюють значну кількість інформаційно-просвітницьких заходів серед населення, серед груп ризику, як в засобах масової інформації, так і під час проведення безпосередніх акцій, тренінгів, семінарів. Проте, багато людей потрапляють у торгівлю людьми, а ще більша кількість несвідомі того, що те, що з ними трапилося, є торгівлею людьми, що вони потрапили у ситуацію, коли шляхом обману, шантажу, шахрайства або погроз були експлуатовані.

Карітас здійснює не лише превентивні заходи. Значну увагу  фахівці консультаційного центру приділяють людям, які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми. Так ключовим завданням є реінтеграція постраждалої людини, а саме надання безоплатної інформаційної, консультаційної, психологічної, юридичної, соціально-економічної допомоги, а також сприяння у отриманні іншої безоплатної допомоги особі, яка постраждала від торгівлі людьми.

«Все частіше звертаються люди, які були експлуатовані: примушені жебракувати та віддавати зароблені кошти малознайомим людям; введені в борги та змушені безоплатно працювати. Тож БФ «Карітас-Київ» своєю діяльністю, створеними інформаційними матеріалами, проведенням різних заходів  намагається донеси до громадян, що проблема торгівлі людьми актуальна, особливо в цей нелегкий період для України», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор Київського Карітасу.

Пресслужба БФ «Карітас-Київ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next