АКТУАЛЬНО

«Карітас-Тернопіль» провів тренінг на тему соціально-педагогічної роботи з дітьми та молоддю

Четвер, 12 листопада 2020, 16:25
10 листопада у приміщенні Тернопільського благодійного фонду «Карітас» відбувся тренінг «Від ідеї до дії. Молодіжні проєкти з громадами як ефективний̆ метод активізації̈ та залучення молоді». Організували зустріч координатори проєкту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю».

У тренінгу взяли участь спеціалісти та педагоги, які працюють з дітьми, підлітками та молоддю.

Захід традиційно розпочався з молитви та благословення директора фонду о. Андрія Марчука. Священнослужитель представив специфіку дистанційного навчання молоді, розповів про проєкти фонду, закликав присутніх до співпраці.

Відтак керівник мережі дитячих проєктів «Карітасу» України Зоряна Лукавецька представила унікальну методику роботи з активізації молоді шляхом створення та впровадження проєктів безпосередньо в їхньому соціальному просторі.
Основний меседж тренерів полягав у тому, що соціальний працівник не є тим, хто вказує чи розв’язує проблеми молоді, а тим, хто заохочує і уповноважує підлітків виявляти власні ресурси. Мова йшла також про важливість навчити молодих людей   артикулювати свої потреби та бажання, котрі згодом можуть перетворитися на справжній проєкт, допомогти молоді усвідомити сприйняття власної значимості в громаді, сприяти їхній самореалізації та самоутвердженню.

Організатори сподіваються, що кожен із учасників тренінгу зумів взяти для себе найнеобхідніше, і в майбутньому  це допоможе їм ще краще чути молодих людей, розвивати їх, підсилювати необхідними ресурсами та підтримувати у момент кризи.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next