АКТУАЛЬНО

Карітас-Івано-Франківськ: на передовій у служінні

Середа, 02 березня 2022, 12:51
Івано-Франківський Карітас активно мобілізується та готується прийняти потребуючих і постраждалих від лихоліття війни.

«Сьогодні ми фокусуємо свою увагу на допомозі вимушено переселеним особам», – зазначає директор Карітасу-Івано-Франківськ о. Володимир Чорній. Зокрема, здійснюється знайомство із прибулими до Івано-Франківська біженцями, які потрапили в різні місця перебування. Відтак волонтери організації здійснили опитування з метою збору потреб цих осіб.

За словами директора Карітасу о. Володимира Чорнія, у Карітасі-Івано-Франківськ вже встигли підгодувати для потребуючих 1 500 продуктових і стільки ж гігієнічних наборів. Ще понад сотню наборів було передано в Бурштин і Рогатин.

Однак на сьогодні цього недостатньо. Саме тому благодійна організація продовжує здійснювати пошук можливостей закупівлі продуктів і засобів гігієни, намагається посилювати співдію із закордонними партнерами та залучати все більше добродіїв і волонтерів.

«Вже тепер Карітас-Івано-Франківськ опікується 240 вимушено переселеними особами, серед яких значну частину складають діти. Це діти з Краматорська, Волновахи та Харкова. У співдії із Лікувально-діагностичним центром святого Луки за потреби надається медична допомога та послуги різних лікарів», – зазначає отець Володимир.

До служіння сьогодні вже залучено близько ста волонтерів. Окремо вони шиють білизну для всіх потребуючих, адже Карітас володіє власною швейною майстернею.

Також отець Володимир підкреслює, що продовжують свою роботу попередні проєкти благодійної організації. «Благодійна їдальня працює в посиленому режимі та готує 300 обідів у день, опікуючись бездомними та голодними. Соціальні працівники Карітасу надалі здійснюють домашню паліативну опіку. Не забувають в організації й про родини військових, забезпечуючи їм усіляку підтримку та все необхідне», – мовив директор Карітасу-Івано-Франківськ.

Також організація розгорнула центр по збору гуманітарної допомоги. На сьогодні мають потребу в продуктах харчування швидкого приготування та тривалого зберігання, засобах особистої гігієни, теплих шкарпетках, верхньому одязі та светрах, спальниках, каріматах і постільній білизні.

Варто зазначити, що команда Карітасу активно співпрацює з місцевою владою та ДСНС для максимально оперативного та ефективного реагування на потреби вимушених переселенців.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next