АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» нагороджений грамотою Київського міського голови Віталія Кличка

Четвер, 18 жовтня 2018, 14:46
«Карітас-Київ» нагороджений грамотою Київського міського голови Віталія Кличка «за активну участь та перемогу у відборі успішних практик реалізації громадських ініціатив у вирішенні питань місцевого значення».

Вручення нагород відбулося у Колонній залі Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації, повідомляє о. Роман Сиротич, директор Карітас-Київ.

У ході проведення заходу діти Театральної студії Центру для дітей та сімей Благодійного фонду «Карітас-Київ» виступили із творчим номером - театральною пантомімою: Україна починається з тебе! Саме цей виступ і розпочав святкову частину програми.

Конкурс «Успішні практики реалізації громадських ініціатив» вже вдруге проводиться Департаментом суспільних комунікацій КМДА у рамках Європейського тижня місцевої демократії. Конкурс ініційовано з метою стимулювання соціальної активності громадян та відзначення ефективної реалізації громадських ініціатив. Основною метою конкурсу є розширення співпраці з неурядовими організаціями, забезпечення розвитку і зміцнення інститутів громадянського суспільства, посилення їхнього бажання налагодити співробітництво з органами влади та подальшого удосконалення і розвитку партнерських відносин. Адже саме ефективне партнерство держави та громадянського суспільства дозволяє домогтися більшої ефективності в багатьох сферах суспільного життя – від реалізації соціальних проектів до проектів сфери державного управління.

На конкурс від «Карітас-Київ» цього року була представлена як успішна практика праця з дітьми та сім’ями «Разом сильніші», яка спрямована на об’єднання сім’ї та налагодження позитивних стосунків між батьками та дітьми. Серед прямих користувачів напряму «Разом сильніші» є: сім'ї у складних життєвих обставинах; малозабезпечені, багатодітні сім'ї; сім'ї з дітьми з інвалідністю, неповні сім'ї; внутрішньо переміщені особи; сім’ї, члени яких служать в АТО.

 Метою багатьох заходів у рамках цієї практики було вирішення проблеми соціальної згуртованості, а саме: 1) надання допомоги ВПО стати частиною громади, до якої вони перемістилися, виявлення соціальних факторів, які заважають інтеграції дітей-переселенців у громаду міста Києва, спрямування зусиль на вирішення виявлених проблем; 2) надання соціально-педагогічної та психологічної допомоги сім’ям з дітьми в період війни з метою подолання тривоги та психологічних травм внаслідок довгої розлуки чи цілковитої трагічної втрати батька-учасника АТО. Сім'ї брали участь у різноманітних арт-терапевтичних сесіях, спортивно-дозвіллєвих заходах, пізнавальних екскурсіях, організованих психологами, соціальними працівниками та педагогами Національної мережі центрів для дітей і сімей Карітас-Київ.

Благодійний фонд «Карітас-Київ» працює з 1992 року. За цей період десятки тисяч потребуючих людей отримали соціальні послуги, гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну допомогу. Діяльність зосереджена на мешканців Києва, Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської та Вінницької областей, меншою мірою - і в інших регіонах України. Дитячо-сімейний напрямок є одним із найважливіших.

«Ця ГРАМОТА – це відзнака діяльності всього нашого колективу та всіх людей доброї волі, які долучаються до наших спільних справ і допомагають нам сіяти любов і милосердя. Я хочу всім цим людям подякувати за самовіддану та виснажливу працю. Ця відзнака – це невтомна праця багатьох людей, а зокрема тих, які працюють у нас з дітьми. Дякую всім добродіям, благодійникам, партнерам та волонтерам «Карітас-Київ». Без Вас і Вашої підтримки важко втілювати те, що потрібне сьогодні для творення справді громадянського суспільства. Водночас запрошую до подальшої співпраці, бо маємо багато планів, які спільно зможемо зреалізувати там, де нас потребують і чекають зі словами підтримки та ділами допомоги. Дякую Богові, що можемо творити добро», - наголосив о. Роман Сиротич, директор «Карітас-Київ».

Прес-служба «Карітас-Київ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next