АКТУАЛЬНО

Кардинал Кристоф Шенборн: «Для мене велика честь сповнити місію Папи Франциска – відвідати Україну»

Вівторок, 09 грудня 2014, 10:28
Це велика честь для мене сповнити місію, яку мені довірив Святіший Отець Франциск. У ті дні, коли УГКЦ святкує 25 років своєї легалізації, я буду мати змогу запевнити улюблений український народ у солідарності Папи та Вселенської Церкви і їхній молитовній підтримці України.
© kathbild.at / Franz Josef Rupprecht © kathbild.at / Franz Josef Rupprecht

Про це сказав Архиєпископ Відня та Ординарій для вірних візантійського обряду в Австрії кардинал Кристоф Шенборн 6 грудня 2014 року під час Собору УГКЦ в Австрії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», який відбувся в головній українській святині Австрії, церкві Святої Варвари, розповідаючи по свій візит до України.

У своєму слові кардинал також поділився своїм шляхом пізнання традиції Східних Церков: «Пам’ятаю, як я, ще молодий монах, проживаючи неподалік церкви Святої Варвари у Відні, часто заходив туди, щоб взяти участь у богослужінні. Це одне з особливих місць для мене. У Парижі, коли я був ще студентом богослов`я, то познайомився з монахом Румунської Православної Церкви, який відкрив для мене глибоку спадщину отців Церкви».

Папський легат прибуде до Києва 10 грудня. Цього дня він візьме участь в Божественній Літургії в Апостольській нунціатурі, відвідає Софію Київську, зустрінеться з представниками ВРЦіРО. Після обіду кардинал зустрінеться з Прем’єр-міністром України, відвідає територію Майданівських подій на Інститутській, Меморіал Голодомору (вул. Лаврська, 3) та Національний музей «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні». Також кардинал Кристоф відвідає і переселенців із території зони АТО, які зараз проживають у приміщенні БФ «Карітас».

Після вечері з Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ, та єпископами, папський легат візьме участь в нічних чуваннях в Патріаршому соборі Воскресіння Христового, які розпочнуться о 19.00. Високий гість звернеться зі своїм вітальним словом до української молоді. Варто зазначити, що під час чувань відбуватимуться прямі включення з Маріуполя, Одеси та Львова, щоб у молитві поєднати різні куточки України.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next