АКТУАЛЬНО

Кардинал Кристоф Шенборн зустрівся із Прем’єр-міністром України

Середа, 10 грудня 2014, 22:36
У середу, 10 грудня, кардинал Кристоф Шенборн, папський легат, що прибув на відзначення 25-річчя виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся із Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

На зустрічі були також Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав та Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Галліксон.

Арсеній Яценюк підкреслив, що високо цінує візит кардинала Кристофа Шенборна до України.

«Ми відчували й відчуваємо підтримку Католицької Церкви в нашій боротьбі за незалежність, територіальну цілісність, свободу та права. Ціную ваші зусилля в підтримці України», - сказав Глава Уряду.

Він нагадав про свою зустріч із Папою Римським Франциском у квітні цього року: «Знаю, що Його Святість кілька разів виголошував молитви за Україну. Ми дуже цінуємо це».

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз Україна перебуває у складній ситуації: «Але з Божою допомогою та допомогою Церкви ми це подолаємо».

Прем’єр-міністр зазначив, що свобода віросповідання є однією з базових цінностей для України. За його словами, Церкви та релігійні організації в Україні «знайшли шлях, як співіснувати разом та поважати одне одного».

«Ми маємо реальну єдність, незважаючи на те, що дехто намагається використовувати релігію як засіб політичного впливу», - підкреслив Арсеній Яценюк.

http://www.kmu.gov.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next