АКТУАЛЬНО

Кардинал Майкл Черні виступить під час Екуменічного соціального тижня у Львові

Понеділок, 04 жовтня 2021, 10:25
«Плекаючи спільне благо: Разом до сталого розвитку суспільства» - 5-9 жовтня у Львові відбудеться 14-й Екуменічний соціальний тиждень. Розпочнеться з однойменної міжнародної конференції, у якій візьмуть участь топспікери форуму: кардинал Майкл Черні, Дафіна Ґерчева, Йохан де Тавернір.

Подія відбудеться онлайн у зумі. Трансляція також буде доступна у соціальних мережах Facebook та Youtube. Триватиме конференція 5 жовтня з 15.00 до 18.00.

Модеруватиме захід д-р Павло Смицнюк, директор Інституту екуменічних студій УКУ. Мова: українська та англійська (синхронний переклад).

Серед спікерів – кардинал Майкл Черні, заступник секретаря відділу мігрантів та біженців Дикастерії Святого Престолу для сприяння цілісному розвитку людини, Ватикан. Кардинал виступить з темою «Міграція, інклюзивність та братерство: ідеї та ідеали для України». Йохан де Тавернір, професор богословської етики та декан факультету богослов‘я та релігійних наук (Лювенський католицький університет) розповість про цілі сталого розвитку, планетарні межі та спільне благо. Також на конференції виступить Дафіна Ґерчева, постійна представниця Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні.

Довідка

Три цікаві факти про кардинала Майкла Черні:

1. В 1979 році він заснував у Торонто Єзуїтський центр (нині Форум) за віру та соціальну справедливість і був його першим директором до 1989 року, коли після вбивства шести побратимів вночі 16 листопада в Центральноамериканському Університеті Сан -Сальвадору він зголосився замінити їх. Тим часом він кілька місяців жив у Чехословаччині та Франції, у спільноті «Лярш».

2. З Центральної Америки отець Черні потім переїхав до Африки (2002-2010), де заснував Мережу допомоги африканським єзуїтам, яка займається пошуком шляхів подолання пандемії ВІЛу. У цей період він викладав у коледжі Хекіма, у Католицькому університеті Східної Африки в Найробі, співпрацюючи з Єпископською конференцією Кенії.

3. Номінований і проголошений Папою Франциском кардиналом на консисторії 5 жовтня 2019 р.

Пресцентр 14-го Екуменічного соціального тижня


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next