АКТУАЛЬНО

Кардинал Паролін, Держсекретар Ватикану, прибув в Україну для участі у святкуванні Дня Незалежності

Понеділок, 23 серпня 2021, 15:12
23 серпня його еміненція кардинал П’єтро Паролін, Державний секретар Його Святості, прибув в Україну з офіційним візитом для участі у святкуванні 30-річчя Незалежності України.

В аеропорту «Бориспіль» високоповажного гостя зустрічали представники Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков. Від УГКЦ кардинала Пароліна від імені Блаженнішого Святослава зустрічав владика Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків, а від РКЦ в Україні - владики Мечислав Мокшицький, митрополит Львівської архидієцезії, та Олександр Язловецький, єпископ-помічник Києво-Житомирської дієцезії.

У розмові з Державним секретарем владика Борис відзначив важливість його візиту як для України, так і для вірних Католицької Церкви. Він пригадав попередній візит, який відбувся в червні 2016 року, коли було реалізовано благодійну ініціативу Папи Франциска «Папа для України».

У неформальній розмові кардинал Паролін розповів, що Святіший Отець пам’ятає про Україну у своїх молитвах та хоче відвідати нашу країну, хоча поки що такий візит не запланований.

Представник Папи Франциска цікавився ситуацією в Україні, викликаною поширенням коронавірусної інфекції, та розпитував, як у цих умовах живуть церковні спільноти.

Після зустрічі та короткої розмови кардинал П’єтро вирушив до Апостольської нунціатури, щоб підготуватися до участі в запланованих офіційних заходах.

Цей візит, який має суто дипломатичний та протокольний характер, є ознакою близькості та уваги Святого Престолу до України в той час, коли вона відзначає таку знаменну річницю, – 30-річчя відновлення її незалежності.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next