АКТУАЛЬНО

Кардинал П’єтро Паролін: «Просімо прощення та пробачаймо… ми більше не можемо гаяти часу»

Понеділок, 20 червня 2016, 16:30
Просімо прощення та пробачаймо одні одним за всі завдані чи отримані образи і рушаймо разом служити людині в ім'я того єдиного Господа, що дарував нам спасіння. Або ми станемо солідарними свідками Любові, або взагалі перестанемо існувати, бо чи самі себе знищимо, чи дозволимо іншим себе знищити.

Про це сказав кардинал П’єтро Паролін, Державний секретар Ватикану, під час зустрічі із Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій в Києві 20 червня.

Представник Святішого Отця наголосив, що християнська культура, яка так глибоко закорінена на нашій землі, може бути натхненням для нашої молоді, котра часто вирізняється чесністю та щирістю своїх намірів, прагненням справедливості, боротьбою проти корупції, проти зловживань владним становищем, проти браку можливостей, яких можна було б отримати без плазування.

«У цієї молоді, – каже він, – пробудилося всебічне прагнення гідності, яке стало вже незнищенним знаком її буття. Ваша молодь шукає чесності, послідовності, взаємоповаги і хоче бачити це насамперед у нас і через нас. Якщо ми зможемо це їм дати – вони врятуються і врятують Україну. Якщо ж ми не будемо тими свідками – то будемо разом нести відповідальність за руйнування їхніх ідеалів, а це породжує інертність, депресію, розпач та пошук примітивних компенсацій, що принижують особу. І за це нас спитають! Тож нехай не буде даремним навернення ваших батьків», – закликав високодостойний гість.

За словами Держсекретаря Ватикану, Католицька Церква, східної та західної традицій, численно присутня та дієва в історії нашого народу, мусить і хоче бути знаряддям, що сприяє примиренню.

«Папа – поруч із вами, свідок між свідками, що лише милосердна любов спасає та відкриває до майбутнього. Уся Католицька Церква, символічно представлена всіма тими, хто доклався до збірки, яку Папа Франциск нещодавно оголосив, аби допомогти жертвам війни на Сході України, – бажає зробити конкретні жести, пророчі знаки уваги до людської особи», – запевнив кардинал.

«Отож передаю вам братні обійми Папи Франциска, який доручив мені обмінятися братніми обіймами з кожним із вас та зі спільнотами, що їх ви представляєте. Нехай Бог нам помагає та благословить усіх нас!» – сказав посланець Папи Франциска.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next