АКТУАЛЬНО

Кардинал Шенборн помолився за Україну у храмі Святої Варвари у Відні

Четвер, 03 березня 2022, 16:32
Кардинал Крістоф Шенборн відвідав українську центральну парафію Святої Варвари у Відні у Попільну середу, 2 березня, і помолився там з українськими вірними за мир і припинення війни. Разом з кардиналом Шенборном молилися генеральний вікарій для вірних Східних Католицьких Церков о. Юрій Коласа та парох Святої Варвари о. Тарас Шагала.

На прохання Папи, цього року в усьому світі Попільна середа відзначалася як День посту та молитви за мир в Україні. Наприкінці богослужіння Шенборн ще раз закликав припинити насильство. Молитва і його заклик спрямовані до тих, хто розпочав війну, щоб вони схаменулися, сказав Шенборн. Війна ніколи не є рішенням, зауважив кардинал, який водночас закликав до переговорів.

Кардинал звернувся до людей в Австрії з проханням допомогти людям в Україні: «Люди в Україні – наші сусіди і вони дуже потребують вашої допомоги». Генеральний вікарій о. Коласа подякував архиєпископу Віденському за його турботу про українських вірян. Як ординарій для Східних Католицьких Церков, кардинал Шенборн також відповідає за близько 8000 українських греко-католицьких віруючих в Австрії.

Отець Коласа висловив свою глибоку стурбованість щодо посилення жорстокості з боку російської армії, яка зараз бомбить також житлові квартали українських міст. Жертвами війни стає все більше мирних жителів – дітей, жінок та старих.

Після богослужіння кардинал Шенборн також відвідав приміщення парафії, де збираються пожертви та матеріальна допомога, які транспортуються безпосередньо на словацько-український кордон. Численні люди також були на місці під час візиту кардинала, щоб передати свої пожертви. Архиєпископа вразила солідарність людей, зокрема багатьох українців, а також австрійців. Численні волонтери з української парафії також піклуються про українців, які опинилися у Відні через вторгнення Росії в Україну або які вже прибули до Австрії протягом останніх кількох днів через занепокоєння з приводу ескалації ситуації.

Пресслужба ординаріату для вірних усіх Східних Католицьких Церков в Австрії
за повідомленням австрійського католицького видання Kathpress
kathpress.at

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next