АКТУАЛЬНО

Кардинал Тарксон відвідає Патріарший собор Воскресіння у Києві

П'ятниця, 16 листопада 2018, 10:27
З нагоди закінчення акції «Папа для України» 16-18 листопада 2018 року Україну відвідає кардинал Пітер Кодво Аппіах Тарксон.

17 листопада кардинал Пітер Кодво Аппіах Тарксон відвідає Патріарший собор Воскресіння у Києві та зустрінеться із духовенством Київської архиєпархії.

Нагадаємо, Святіший Отець Папа Франциск виділив 16 мільйонів євро, які були плодом збору пожертв у всіх католицьких церквах Європи та його особистої пожертви, для надання допомоги жертвам війни на Сході України. Ця акція мала назву «Папа для України» і наглядати за нею було доручено Дикастерії зі сприяння цілісному людському розвитку, яку очолює Його Еміненція кардинал Пітер Кодво Аппіах Тарксон. Про це повідомляє сайт Апостольської нунціатури в Україні.

У повідомленні зазначається, що в Україну кардинал Тарксон приїде в супроводі підсекретаря Дикастерії монсеньйора Сегундо Техадо Муньоза. Під час візиту Його Еміненцію також будуть супроводжувати Апостольський нунцій Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті; єпископи Католицької Церкви Ян Собіло, Єпископ-помічник Харківсько-Запорізький, та Едуард Кава, Єпископ-помічник Львівський, які очолювали два етапи акції «Папа для України»; і монсеньйор Йосеф Ґрек, перший секретар Нунціатури.

Зокрема, кардинал зустрінеться з представниками цивільної влади, дипломатичного корпусу, з ієрархами Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви в України, з міжнародними та місцевими організаціями, які співпрацювали з акцією, і молитиметься за мир у державі. Він також зустрінеться з журналістами під час прес-конференції та візьме участь у трапезі для нужденних осіб у сестер Матері Терези з Калькутти, де поспілкується з гостями. Підсекретар 15 та 16 листопада відвідає деякі проекти, профінансовані під час акції на Сході України.

Цим візитом свого прямого співпрацівника Папа Франциск ще раз хоче виявити глибоку любов до українського народу й солідарність з усіма, хто страждає через трагічні умови, спричинені війною.

Апостольська нунціатура в Україні


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next