АКТУАЛЬНО

«Карітас-Львів УГКЦ» підбиває підсумки проекту «Відповідь на кризу переселенців у Західній Україні: підготовка до зими»

П'ятниця, 07 серпня 2015, 11:57
Від 17 листопада 2014 року до 31 липня 2015 року Благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ» виконував проект «Відповідь на кризу переселенців у Західній Україні: підготовка до зими». Проект також здійснювався в Івано-Франківську, Коломиї, Сокалі, Дрогобичі, «Карітасі-Волині».

Надавалася допомога переміщеним особам з тимчасово окупованої території України Автономної Республіки Крим та з районів проведення антитерористичної операції на Луганщині та Донеччині. Допомогу отримували ті, хто особливо потребує: вагітні жінки, самотні матері; багатодітні сім’ї, вдови, сироти, пенсіонери, люди з особливими потребами (інваліди І-ІІ групи, поранені, полонені). Загалом допомога була надана близько 800 найбільш потребуючим особам на суму понад мільйон гривень. Фінансово підтримували переселенців також благодійники із Чехії та Словаччини.

«Карітас-Львів УГКЦ» надавав вимушено переселеним особам часткову компенсацію на проживання, матеріальну гуманітарну допомогу, психологічну підтримку та соціально-правовий супровід.

 Нові та вживані речі у доброму стані, зокрема одяг і взуття, жертвували мешканці Львівщини. Двісті сімдесят сімей отримали гуманітарну допомогу масою близько 760 кг. Взуття, постільну білизну, рушники тощо масою 492 кг надав також благодійний фонд «Милосердя Ходорівщини». Також взимку переселенці мали можливість отримати калорифери, предмети гігієни.

За час дії проекту тричі роздавалися продуктові набори, на які було витрачено понад 46 тисяч гривень. У набір входили макарони, борошно, гречка, рис, цукор, олія та рибні консерви.

У грудні 2014 року було проведено соціальну акцію «Святий Миколай дітям зі Сходу»: дітки писали листи та малюнки, усі отримали бажаний подарунок.

Тридцять тисяч гривень було зібрано при львівській парафії Святого Йосафата на потреби лікування. Чотири інвалідних візки Карітас виділив для осіб з обмеженими можливостями пересування.

Діти переселенців узяли участь в ознайомчій поїздці у Жовкву та Крехівський монастир. Також вимушені переселенці навчалися на безкоштовному тренінгу «Як організувати власну справу?».

 З вимушеними переселенцями працювали два психологи. Надавались індивідуальні консультації дорослим і дітям, проводилася робота в тематичних групах, зокрема на тему відповідального батьківства. У Львові було надано 43 індивідуальні консультації дітям, 199 – дорослим, групових консультацій з дітьми – 27, з дорослими – 51.

Також надавалося сприяння у соціально-правовій адаптації, зокрема допомога в пошуку працевлаштування та виробленні документів, скерування до державних органів та інших організацій, які надають фахові послуги.

Директор львівського Карітасу о. Андрій Сенейко планує продовжувати допомагати вимушено переселеним особам, але поміч скеровуватиметься тим, хто її вкрай потребує – в основному на лікування і продуктове забезпечення.

Інформаційна служба «Карітас-Львів УГКЦ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next