АКТУАЛЬНО

«Карітас-Київ» надає допомогу самотнім та хворим людям

Понеділок, 30 березня 2020, 10:55
«Благодійний фонд «Карітас-Київ» надає найнеобхіднішу допомогу продуктами та засобами гігієни хворим та самотнім людям, які перебувають у найбільшій потребі під час карантину, пов’язаного з поширенням коронавірусу COVID-19», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Ці люди змушені бути ізольованими через низку причин - вік, хвороби, прикутість до ліжка, а що найгірше через те, що перебувають у групі ризику. Саме в цей час карантину та стрімкого поширення COVID-19 і смертності у світі особливо важливо підтримати старших та людей, які найбільше потребують допомоги і залишилися сам на сам із проблемами.

На сьогодні вже закуплено понад 100 наборів, які найближчим часом будуть доставлені людям додому кризовим центром Карітас-Київ.

Окрім продуктів, завдяки підтримці партнерів (Procter&Gamble, Unilever Ukraine, JTI Україна) також буде надано засоби гігієни.

Також у «Карітас-Київ» можна отримати консультації соціального працівника, кейс-менеджер та психолога за телефоном: (050)-380-99-83.

Більшість працівників працюють дистанційно, надають послуги психологічної та духовної підтримки по телефону та в режимі онлайн, проводять вебінари, онлайн-зустрічі та транслюють майстер-класи для дітей, консультують щодо пошуку роботи.

 «Карітас Київ продовжує працювати, щоб забезпечити найнеобхіднішим підопічних та потребуючих людей. Ми посилюємо свою роботу в умовах пандемії захворювання COVID-19 та продовжуємо докладати максимум зусиль для організації допомоги найбільш вразливим категоріям населення. На сьогодні у нас різко зросла кількість осіб, що звертаються за допомогою. В умовах загрози пандемії, карантину та слабкої економіки багато людей втратили роботу, починаються скорочення, оскільки малий бізнес немає можливості довго оплачувати людям, бо бізнес стоїть, починаються затримки із заробітніми платами. Це все веде до збільшення кількості людей, які поповнюють лави тих, хто за межею бідності. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб ті, хто не має можливості забезпечити себе основними продуктами харчування, могли відчути підтримку та підбадьорення. На жаль, ми розуміємо, що не допоможемо усім, бо наші можливості дуже обмежені, тому запрошуємо до співпраці. Спільно ми зможемо допомогти тим, хто потребує цієї допомоги», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Пресслужба БФ «Карітас-Київ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next