АКТУАЛЬНО

«Карітас-Київ» та Пенітенціарне душпастирство УГКЦ забезпечили в’язнів фільтрами для води

Вівторок, 10 вересня 2013, 15:14
У лютому – квітні 2013 року з ініціативи Пенітенціарного душпастирства УГКЦ 9 камер українських слідчих установ, в котрих утримуються неповнолітні, були забезпечені глеками-фільтрами та картриджами для очистки води, яких вистачило лише до липня.

До вирішення проблеми долучився «Карітас-Київ», а згодом і УББ. Упродовж двох місяців пожертвами людей було зібрано кошти на реалізацію проекту «Право на чисту воду».

«На сьогодні проект реалізовано у повному обсязі. Придбано і передано для камери жінок-матерів і для 7 камер неповнолітніх 189 картриджів та 4 додаткових фільтри-глеки (+ 4 картриджі) на суму 5520 грн. Ресурс, якого за теперішньої кількості неповнолітніх в’язнів (25 осіб) та матерів (дві матері, що годують, та одна, яка має народити дитя найближчим часом) може вистачити на 1,5 -2 роки. Регулярне відвідування капеланом цих камер запевняє чесне використання придбаного обладнання», - говорить о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Водночас проект дав можливість звернути увагу громадськості не лише на матерів та неповнолітніх за ґратами, а й на потреби в’язнів усіх категорій, бо жоден з них не користується гарантованим правом на очищену воду.

«Щиро дякую за допомогу та підтримку в здійсненні цього важливого проекту. Ваша жертовність - це не що інше, як прояв щирості та відкритості на потреби людей, яким допомогти немає кому. Разом можемо зробити ще багато добрих справ. Дякую всім Вам, хто у будь-який спосіб долучився до збору цих коштів», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next