АКТУАЛЬНО

«Карітас-Київ» завдяки добродіям придбав будинок для неповнолітніх дітей з батьками

Субота, 10 серпня 2013, 13:31
«Карітас-Київ» завдяки добродіям придбав будинок для неповнолітніх дітей з батьками, які не мали свого житла», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

У вересні 2012 року працівники київського Карітасу знайшли сім´ю з чотирма дітьми, які проживали в наметі посеред лісу. Четверо дітей ─ віком 5, 4 і 2 роки, а наймолодшій було тоді лише 2 місяці ─ і двоє молодих батьків жили просто неба, не маючи ні засобів на існування, ні вдосталь їжі, ні теплого одягу, ні засобів гігієни. 

І що найстрашніше ─ коли нічна температура на Київщині почала наближатись до нуля градусів, житлом для молодої сім´ї продовжував слугувати звичайний туристичний намет, поставлений у лісі. Невдовзі після знайомства з сім’єю завдяки мобільним і кваліфікованим зусиллям працівників Карітасу і місцевому священнослужителю Української Греко-Католицької Церкви о. Юрію Голоднюку ці вуличні діти і їхні батьки отримали житло та їжу, відчули безпеку та опіку. 

Протягом півроку в одному з сіл на Черкащині для молодої сім’ї благодійники винаймали житло, але потім постала проблема або його купівлі, або знову ж таки безпритульності цих людей . Після кількох місяців переговорів із власницею вдалося домовитися про придбання дому. Але щоб викупити це житло, потрібно було знайти гроші. І тоді було оголошено спеціальний збір коштів на Українській біржі благодійності.  

Дім на Черкащині, у котрому проживала на той час молода сім’я, був у доброму стані, має дві кімнати, кухню, коридор, веранду. Є котел та газ, сарай і погріб, деякі меблі. Прибудинкова ділянка огороджена парканом. Київський Карітас завдяки жертводавцям надав речі першої необхідності – їжу, одяг, іграшки, памперси, засоби гігієни, медикаменти. Двоє діточок було влаштовано у садочок, для молодого батька вівся пошук роботи.  

31-річний батько молодої сім´ї Олександр народився у малозабезпеченій багатодітній родині в одному зі сіл Херсонської області. Його 27-річна дружина Тамара народилася в Києві, своїх батьків не знає взагалі, виховувалася в інтернаті. Познайомилася пара в Києві, куди Олександр приїхав на заробітки.

Проживали в Черкаській області у старенькій хатині, яка внаслідок погодніх умов і своєї старості зруйнувалася. Відтак подружжя опинилося на вулиці без даху над головою. На цей час у них вже було четверо дітей. Певний час сім´я проживала в орендованій кімнаті в Миколаївській області, але коли не змогли оплачувати оренди через втрату роботи і фінансову скруту, їх виселили. 

Далі почалося вуличне життя, намагання можливими і законними способами вийти з цієї складної ситуації. Шукаючи виходу зі свого скрутного становища, сім'я ще восени минулого року стала підопічною київського Карітасу.  
Минуло майже 5 місяців і віра десятків людей, зусилля благодійників, молитви молодої сім’ї з 4-ма дітьми здійснили грандіозну справу – необхідну суму коштів було зібрано, працівники «Карітас-Київ» придбали для подружжя Олександра і Тамари будинок у с. Мехедівка Драбівського району Черкаської області.  Окрім цього, люди пожертвували і меблі для будинку.

«Сім’я, яка пережила стільки життєвих поневірянь, неймовірно вдячна за надію і шанс, які їм подаровані. Від свого імені та імені всіх добрих людей висловлюю невимовно велику подяку всім небайдужим людям, які долучилися до придбання цього будинку. Щире Вам спасибі, бо саме завдяки Вам це вдалося зробити», - підсумовує та наголошує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next