АКТУАЛЬНО

Карітас Коломиї готує шкільні портфелики для малечі

П'ятниця, 22 серпня 2014, 15:30
Тринадцятий рік поспіль благодійний фонд допомагає хлопцям та дівчатам з малозабезпечених сімей зібратися до школи. Цьогоріч наплічники з усім необхідним приладдям отримають також діти переселенців зі Східної України і Криму.

Шкільне приладдя добряче спорожнює гаманець. У наш час далеко не кожна родина може собі дозволити зібрати дитину до школи. Цього року до Карітасу звернулося майже три сотні потребуючих сімей. Більша частина з них – переселенці, розповідає директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії диякон Сергій Триф’як.

«Шкільний портфелик цього року є особливим, тому що вперше ми зіштовхнулися з проблемою переселенців. Бачимо, що діти, які приїхали сюди разом з рідними, справді не підготовлені до школи. Ніхто ж не чекав, що в Україні таке відбуватиметься, тому вони думали, що переїхали сюди тимчасово. Звісно, це не є така допомога, що може змінити життя. Але принаймні це створює для дитини всі умови для повноцінного і гармонійного розвитку», − зазначив диякон.    

Акція «Шкільний портфелик» триває впродовж місяця. За цей час організатори збирають кошти та скуповують шкільний інвентар. Більша частина необхідного вже чекає своїх власників. Залишилося тільки зібрати рюкзаки та віддати малечі.

«Це звичайний ранець. Сюди входить все необхідне приладдя для школи – щоденник, папка, зошити, пенал, ручка, олівець, гумка для стирання, лінійка, обкладинки для зошитів, альбом для малювання, ножиці, кольоровий папір, олівці, фарби, клей», − демонструє  керівник дитячого проекту Наталія Григорчук.

Вартість таких шкільних наборів залежить від класу, у який йде дитина. Якщо для першокласників можна вкластися у 150 гривень, то для старших необхідно вже 200. Карітас дякує жертводавцям. У благодійному фонді кажуть, що без допомоги добрих людей було б важко обійтися.

«Це люди з парафій нашої єпархії, звичайні мешканці Коломиї, також особи, які кидають кошти у спеціальні скриньки. Дехто приходить до нас в офіс і безпосередньо тут допомагає як фінансами, так і приладдям», − зазначає диякон Сергій Триф’як.

Традиційно всі шкільні ранці передадуть дітям у переддень нового навчального року – 29 серпня. У Карітасі сподіваються, що з такою допомогою дорога в Країну знань буде значно легшою і приємнішою для хлопців і дівчат.

 

Прес-служба Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next