АКТУАЛЬНО

Карітас Коломиї підписав Меморандум про співпрацю з місцевим дитячим будинком-інтернатом

Середа, 19 листопада 2014, 08:35
Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії взяв на себе благодійну та інформаційну підтримку Коломийського дитячого будинку-інтернату. Обидві організації мають багато задумів щодо спільної роботи. Обіцяють висвітлювати свою діяльність у ЗМІ, організовувати спільні круглі столи та прес-конференції.

На жаль, замкнуті фактично «у чотирьох стінах» дівчата майже не мають елементарних навичок, як поводити себе в суспільстві. Тому одне з пріоритетних завдань Карітасу – сприяти соціалізації вихованок інтернату. Тож щовівторка в приміщенні Благодійного фонду відбуваються спільні заняття.

«Ця співпраця дуже потрібна для саморозвитку тих дівчат, які перебувають в інтернаті. Вони дуже задоволені такими заняттями, часто не хочуть звідси повертатися. Цим дітям потрібне елементарне – аби хтось їх приголубив, поспілкувався з ними чи потримав їх за руку», - розповідає Оксана Мельник, керівник проекту “Соціальна інклюзія та розвиток інтеграційних центрів для молодих людей з особливими потребами в Україні».

Співробітники Карітасу працюють з дітьми у трьох напрямках: арт-терапія, трудотерапія та розвиток мислення. Арт-терапевтична робота сприяє самовираженню, допомагає подолати емоційний біль та відкорегувати  негативні поведінкові прояви. Заняття з трудотерапії  активізують творчі ресурси, знімають емоційну напругу, гармонізують внутрішній стан. А заняття з розвитку мислення проходять у формі казкотерапії. ЇЇ основним принципом є цілісний розвиток особистості.

Повідомила Мар'яна Мацьків

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next