АКТУАЛЬНО

Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії збирає гроші на фрукти для обділених дітей

Четвер, 11 грудня 2014, 17:06
Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії збирає гроші на фрукти для обділених дітей. Це роблять з метою, аби в ніч з 18 на 19 грудня кожен маленький учасник благодійної акції «Допоможи святому Миколаю прийти до дітей-сиріт» отримав разом із подарунками ще й солодкий символ зимових свят – мандаринки. Збір коштів відбувається на сайті Української біржі благодійності (ubb.org.ua).

«Допоможи святому Миколаю прийти до дітей-сиріт» - традиційна акція у Карітасі Коломиї. Сироти, вихованці інтернатів, малеча з кризових, багатодітних сімей, діти з сімей переселенців та учасників АТО напередодні написали листи до святого Миколая. Вони потрапили до рук благодійників, які приміряють на себе роль Чудотворця і виконують забаганки хлопців і дівчат. Потім всі пакунки приносять у Карітас і вже звідти їх адресно передають маленьким замовникам. Забезпечення фруктами Благодійний фонд бере на себе. Саме тому й виникла потреба організувати збір грошей.

Цього року листи до Миколая написали майже 1 500 дітей. Щоби кожен отримав 600 г цитрусових потрібно 18 000 гривень. «Ці діти не по своїй вині опинилися у складних життєвих обставинах.  І ми хочемо, щоби у дні зимових свят вони також не були обділені ані увагою, ані подарунками. А які ж свята без мандаринок?», - каже директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії, отець-диякон Сергій Триф’як.

Кошти на акцію також збирають у спеціальні скриньки, розміщені по парафіях Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Та найбільше надій організатори покладають на Українську біржу благодійності. «УББ – наші постійні партнери. Вони дуже нам допомагають. Разом ми успішно втілили вже кілька проектів. Сподіваємося, що і з мандаринками все вийде», - продовжує отець-диякон Сергій Триф’як.

Часу до дня святого Миколая, а відповідно і до завершення акції залишилось обмаль. Тому у Карітасі просять всіх небайдужих зробити свій вклад і долучитися до збору коштів на мандаринки для обділених дітей на сайті ubb.org.ua (точне посилання: https://ubb.org.ua/uk/project/1206/). Наразі, залишилось зібрати ще 10 000 грн.

Повідомила Мар'яна Мацьків

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next