АКТУАЛЬНО

Карітас Львова організував дитячий табір «Омріяний відпочинок»

Вівторок, 30 липня 2019, 10:01
20 дітей протягом 8 днів відпочивали на ранчо «Скарбова гора» в с. Лопушна Перемишлянського району на Львівщині.

Табір «Омріяний відпочинок» організували працівники проєкту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю в Україні» Благодійного фонду «Карітас-Львів УГКЦ» за підтримки управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради для дітей бенефіціарів БФ «Карітас-Львів УГКЦ» з метою популяризації здорового способу життя, підвищення рівня розвитку комунікативних здібностей, виховання любові до рідного краю та до природи.

Програма заходу включала як елементи навчання, так і активний відпочинок на природі, вправи з педагогіки пригод, настільні та рухливі ігри, катання на конях, вечірні кіноперегляди з обговоренням, артзаняття.

Як зазначила керівник проєкту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю в Україні» Юля Геруля, виконання арттерапевтичних завдань допомагали дітям краще зрозуміти себе, розкрити творчі здібності, розслабитися. Через вправи з педагогіки пригод учасники табору на практиці вчилися розподіляти ролі, ділити відповідальність, командно та згуртовано працювати, слухати і чути однне одного та домовлятися. Кожний ранок діти розпочинали з руханки, а протягом дня бавилися в активні ігри, естафети. Також діти закріплювали навички самообслуговування та відповідальності під час спільного приготування їжі на вогні, стежачи за чистотою кімнат та власного одягу, допомагаючи працівникам у проведенні занять та дотриманні регламенту дня. Під час таборування діти втілили мініартпроєкт - розмалювали скульптуру коня, яка розташована на території будинку відпочинку «Скарбова гора», додавши скульптурі яскравості і вдихнувши в неї нове життя.

Активна, творча програма та затишні посиденьки біля вогнища здружили дітей та подарували приємні спогади про літо. «Табір тривав всього вісім днів, а яскраві та приємні враження залишиться на все життя зі мною», - висловився один із учасників.

Це вже третій табір, який організовував Благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ» цього літа за підтримки управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Пресслужба «Карітасу-Львів УГКЦ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next