АКТУАЛЬНО

Карітас організував прощу до Гошева для дітей та молоді з особливими потребами

П'ятниця, 15 липня 2016, 10:27
З нагоди Року Божого милосердя Івано-Франківський Карітас організував прощу до Гошівської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці для дітей і молоді з фізичними та інтелектуальними обмеженнями, їхніх батьків, працівників Карітасу та представників громадських організацій «Довір'я» з Бурштина та «Світла Надія» із Богородчан.

У спільній молитві біля чудотворної ікони об’єдналися майже 200 осіб.

Дорогою до Гошева прочани почули легенду, пов’язану зі святим місцем, дізналися, що таке проща, які є умови для отримання повного відпусту та, звичайно, про сповідь, як найголовніший засіб, через який повною мірою можливо отримати всі плоди прощі.

Проща для людей з особливими потребами розпочалася зі Святої Літургії, яку відслужили о. Ігор Третяк (Бурштин) та о. Микола Мазурик (Івано-Франківськ). До небес злітали слова прохання та подяки, піснеспіви на прославу Господа. Діти, молодь та їх батьки поспішали до Сповіді, щоб мати нагоду відбути покуту за свої гріхи, переосмислити свої вчинки і своє життя для того, щоб зняти тягар із душі та очиститися, знайти пояснення своїм терпінням, взяти свого хреста і нести його до кінця свого життя, як це зробив Господь.

Також родини мали змогу прийняти Святі Тайни. Вихованці та батьки один за одним йшли і прикладалися до чудотворної ікони. Кожен із них просив Господнього благословення для себе, своїх дітей і родин.

Завдяки о. Ігорю Третяку родини з Галицького району побували також у жіночому монастирі Різдва Пресвятої Богородиці сестер Пресвятої родини, який розташований поряд із Гошівською Ясною горою.

Проща відбулася з благословення Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина та директора БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Володимира Чорнія. Повернувшись додому, діти і молодь дуже зраділи солодким подарункам, які надав ПАТ «Ласощі».

Захід відбувся в рамках проектів «Створення базових структур самодопомоги в Івано-Франківській області» (Карітас Фульда та «Акції Людина», Німеччина) та «Денний центр для людей з обмеженими можливостями» (Карітас-Відень, Австрія).

paralleli.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next