АКТУАЛЬНО

Карітас України розповсюджує гуманітарну допомогу від польського уряду серед 3000 потребуючих переселенців

Вівторок, 23 грудня 2014, 14:08
19 грудня в Україну прибуло близько 150 тон гуманітарної допомоги на загальну суму майже 3 млн. польських злотих (14 109 519 млн. грн.). Карітас України забезпечить завдяки цьому понад 3000 внутрішньо переселених осіб, які проживають в Харкові та Харківській області.

Вантаж включає в себе: продовольчі товари, засоби гігієни, побутову хімію, зимовий одяг, електричні та масляні обігрівачі, радіатори опалення, спальні мішки, пакунки з допомогою для малих дітей, дерев’яні рами для ліжок тощо. Усі передані речі є новими, засоби гігієни і продукти харчування мають тривалий термін придатності.

Надавачами такого вантажу є Міністерство закордонних справ Республіки Польща від імені Карітасу Польщі, Польського Червоного Хреста та Польського центру міжнародної допомоги. Генконсул Польщі Станіслав Лукасік розповідає, що у Польщі було проведено тендер серед неурядових організацій, за підсумком якого були визначені чотири, які з наданого Харківською облдержадміністрацією списку громадських організацій самостійно вибрали собі чотирьох партнерів для передачі гуманітарної допомоги. Серед них: Карітас України, Харківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України та всеукраїнське об’єднання «Українські рубежі».

Окрім гуманітарного вантажу, польська допомога передбачає фінансування ремонту в таборі «Ромашка» для вимушених переселенців, а також виділення для людей із Донбасу індивідуальних карток із фінансовою допомогою на загальну суму близько 200 тисяч доларів.

Станіслав Лукасік високо оцінив кваліфікованість працівників Карітасу в процесі організації і передачі гуманітарної допомоги. Також що приємно: гуманітарна допомога приїхала в Харків у надзвичайно короткий термін – за півтори дні, завдяки сприянню президента України Петра Порошенка та митній службі, яка буквально за день оформила потрібні документи.

Гуманітарну допомогу отримають вимушені переселенці, які знайшли притулок в Харкові та Харківській області. Саме тут зосереджена найбільша кількість внутрішньо переселених осіб – близько 120 000 осіб.

Станом на 12 грудня за даними ООН кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні становила 542 080 осіб, тоді як ще 567 956 стали біженцями. Ще понад 5,2 млн. осіб сьогодні проживають на території конфлікту (Донецька та Луганська області).

Такі обставини вимагають оперативного реагування з боку Карітасу України – однієї з найбільших благодійних організацій в Україні. У відповідь на гуманітарну кризу з квітня поточного року Карітас України реалізовує низку програм допомоги для понад 30 000 осіб, які постраждали від гуманітарної кризи, у 8 областях України:

опіка переселенцями з Криму та східних областей України;

допомога населенню, яке постраждало від конфлікту на сході України;

довгострокове лікування і реабілітація постраждалих під час подій Євромайдану;

психологічний супровід постраждалих (членів родин, свідків) від масових протестів в Україні;

медико-соціальна та матеріальна допомога постраждалим і членам родин загиблих під час масових протестів в Україні.

Загальний бюджет таких допорогових програм сягає близько 55 млн. грн..

Прес-служба Карітасу

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next