АКТУАЛЬНО

Карітас вкотре прийняв дітей АТО

Понеділок, 14 вересня 2015, 13:23
Цієї осені відбувся ще один приїзд групи дітей із міста Лисичанськ. Одинадцять хлопчиків і дівчаток з опікуном прибули до Дрогобича на десятиденний відпочинок на запрошення БФ «Карітас», а саме директора отця Ігоря Козанкевича. Слід також зазначити, що координатором групи стала Наталя Сенищ - саме вона координує також волонтерів у нашій організації.

На Галичині діти мали дуже цікаву та насичену екскурсію мальовничими місцями Західної України, а це зокрема і курортне місто Трускавець, Дрогобич, Моршин, Нагуєвичі, Меденичі. Також усі мали можливість побачити старовинний Львів та помандрувати скелями Довбуша та помолитися у Гошівському  монастирі.

Окрім поїздок, діти вперше мали можливість побувати на місцевій радіостанції «Твоє радіо» та навіть цитували вірші Тараса Шевченка.

«Дякую за те, що я зміг говорити в прямому ефірі, для мене це було щось неймовірне. Висловлюю подяку пані Наталі, котра весь час була з нами», - каже хлопчик Данило після походу на радіо.

Важливо сказати, що всі діти АТО, котрі приїхали на відпочинок у Дрогобич, дуже сильно полюбили наше місто та всіх працівників Карітасу, а зокрема Наталю Сенищ, котра всі десять днів опікувалась ними. Дехто з малечі називав Наталю своїм ангелом-охоронцем з великим гарячим серцем. З першого дня прибуття в Дрогобич усіх діток одразу розселили у родини, які відчинили свої домівки для цієї потребуючої малечі.

Останній день став для всіх дуже емоційний і до сліз радісним. Діти так звикли до свого перебування в Дрогобичі, що не хотіли повертатися додому.

Олена Сиухіна, опікунка цілої групи, наостанок сказала: «Дякую всьому Карітасу, який створив для нас справжню казку, яка ніколи не закінчиться. Ми повеземо з собою всі ці спогади додому і коли нам буде сумно, згадуватимемо цей  прекрасний час проведений на Галичині. Подяка також для Наталі Сенищ, котра чудово та професійно організувала наше перебування тут».

Нагадаємо, що загалом БФ «Карітас» прийняв до себе понад 170 дітей із зони бойових дій.

БФ «Карітас»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next