АКТУАЛЬНО

Карітас Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ протягом трьох днів навчав майстерності спілкування

Понеділок, 06 липня 2020, 16:28
Карітас Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ завершив серію вебінарів у рамках «Майстерні спілкування». Триденний навчальний інтенсив провела сімейна консультантка Наталя Андрусів.

Навчання проходило онлайн на платформі Zoom безкоштовно для усіх охочих з 30 червня по 2 липня.

На першій зустрічі – «Бар'єри в спілкуванні або що нам заважає чути один одного» учасники дізналися , що перешкодою у спілкуванні є осудження, порівняння, перекладання відповідальності, звинувачення, а також відсутність уміння слухати, зорового контакту, емпатійної взаємодії. Запис вебінару можна переглянути за посиланням.

Тема другого вебінару – «Мова життя або знайомство з ненасильницьким спілкування». На ньому учасники вчилися бачити ситуації та людей фактично, а не через призму наших суджень; вчилися розуміти і висловлювати свої почуття, а також розуміти почуття інших; знайомилися з потребами, які приховані за почуттями, задоволеними і незадоволеними; намагалися висловлювати свої прохання без вимог, а з розумінням потреб одне одного. Запис вебінару.

«Майстерня спілкування» завершилася вебінаром «Конфлікти як шлях до зростання».  Учасники дізналися про те, як перетворити конфлікт на можливість; що таке ненасильницьке спілкування і конфлікт: кроки до виходу; як справлятися із своїм гнівом: самоемпатія тощо. Запис вебінару.

Серія вебінарів «Майстерня спілкування» проводилася в рамках проєкту «Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next