АКТУАЛЬНО

Карітас Івано-Франківської aрхиєпархії УГКЦ вручатиме допомогу для жителів міста та області

Середа, 24 листопада 2021, 10:53
У п'ятницю, 26 листопада, о 13.00 благодійна організація "Карітас Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ" (вул. Крихівецька, 102) спільно з Департаментом соціальної політики Івано-Франківської ОДА в рамках заходів обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області 2017-2021 року вручатиме допомогу у вигляді засобів догляду та гігієни для жителів міста та області.

Загалом з обласного бюджету  для придбання засобів догляду виділено 50 тис. гривень. Це вже четвертий рік поспіль «Карітас-Івано-Франківськ» має таку можливість за кошти Департаменту соціальної політики придбати засобів догляду на 50 тисяч гривень і розподілити їх між потребуючими міста та області з числа малозабезпечених та соціально-вразливих родин.

Протягом жовтня соціальні працівники проєкту «Домашня опіка» збирали документи від жителів міста та області, які є важкохворими та потребують засобів догляду. Претендентами на отримання допомоги є важкохворі з числа малозабезпечених родин (одинокі або люди літнього віку, які живуть самі і потребують сторонньої допомоги, або особи з І групою інвалідності, які потребують стороннього догляду), розмір доходів на одного члена сім’ї не повинен перевищувати 3708 гривень.

Робоча група для розгляду звернень громадян на своєму засіданні розглянула 61 заяву, провела аналіз за виписаними критеріями та прийняла рішення задовольнити надання допомоги 47 потребуючим, які перебувають у кризових ситуаціях і потребують матеріальної допомоги та підтримки.

«Карітас-Івано-Франківськ» із розумінням ставиться до потреб кожної важкохворої людини, а тому знайшов можливість з інших джерел організації забезпечити засобами догляду і тих 14 осіб, середньомісячний дохід яких на кілька десятків гривень перевищив встановлений державою неоподаткований мінімум.

Повідомила Марія Федорів

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next