АКТУАЛЬНО

Катедральний хор Чернівецької єпархії взяв участь у фестивалі «Майданівська колядка»

Середа, 10 січня 2018, 13:59
Катедральний хор «Осанна», яким керує заслужений учитель України Микола Катеринчук, на третій день Різдвяних свят, з благословення владики Йосафата (Мощича), узяв участь у четвертому регіональному фестивалі «Майданівська колядка». У Чернівцях 9 січня на центральній площі спорудили сцену та запросили колядників. Для містян і гостей співали представники Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської, Вінницької та Хмельницької областей.

Під час Революції гідності в Чернівцях зародився фестиваль Майданівської колядки. Поколядувати приїхали аматорські колективи з п`ятьох областей України. Польова кухня, палаючі бочки, шини — відтворили усе так, як було цього дня чотири роки тому на центральній площі міста.

Юрій Скорейко, організатор фестивалю Майданівської коляди, який в ті буремні часи був голосом «Чернівецького майдану», розпочинаючи фестиваль, запросив помолитися священиків різних конфесій, які молитовно скріплювали віру чернівецького майдану. Адміністратор катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці отець Валерій Сиротюк після спільної молитви виголосив привітальне слово учасникам фестивалю та попросив про молитву за всіх «хто і сьогодні оберігає нашу віру, культуру, народні традиції, хто і сьогодні оберігає наше Різдво від кривавого ірода на Сході Держави».

У четвертому регіональному фестивалі «Майданівська колядка» взяли участь 20 народних колективів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.cv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next