АКТУАЛЬНО

Катедральний празник Різдва Пресвятої Богородиці в Луцьку

Понеділок, 25 вересня 2017, 13:12
21 вересня парафія катедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці, що в місті Луцьку, святкувала свій 23-й храмовий празник. Символічно, що Різдво Богородиці знаменує початок спасіння людини, початок літургійного року Церкви, а храм на честь цього свята, отримавши статус катедри, став осередком відродження Луцького екзархату.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Йосафат, Екзарх Луцький. На святкування прибули декани, ігумени монастирів і парафіяльні священики; також були представники місцевої римо-католицької парафії Святих Петра і Павла.

Під час проповіді архиєрей відзначив велич і значення цього свята для кожного християнина: «Є багато місць об’явлення і святинь, присвячених Богородиці. Нагадаю, що цього року відзначаємо соту річницю об’явлень у Фатімі. Усе це свідчить про гідне почитання Пречистої Діви серед Божого люду. Вона є гідна пошани, любові, довіри, але водночас подає добрий приклад для наслідування».

Коментуючи євангельську оповідь про Марту і Марію, проповідник роз’яснив, що часто, коли очікуємо зустрічі з Ісусом, почуваємося зобов’язаними належно підготуватися, але буває так, що надмірна увага до самої підготовки приводить до того, що не помічаємо присутності Ісуса серед нас, розминаємося з Ним, коли Він хоче з нами спілкуватися. Тому похвальним є приклад Марії, яка зуміла відрізнити, що є для неї важливіше.

«Така нагода почути Слово Боже є особлива… і може не трапитися більше такої можливості, щоб почути такі цінні науки Христові, які вона так потребує у своєму житті», ‒ сказав проповідник. І Марта, і Марія хотіла зробити добре і корисне, вів далі проповідник, однак Ісус підкреслює приклад Марії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.lutsk-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next