АКТУАЛЬНО

Катехити - люди глибокої самопожертви, - о. Михайло Гарват

Понеділок, 27 вересня 2010, 12:09
«Важливу роль у процесі катехизації відіграє особа катехита. Бо зміст і насичення занять повинні бути цікавими й змінюватися водночас з дитиною, яка росте, формується, розвивається, - радить новопризначений голова Митрополичої Катехитичної Комісії УГКЦ, о. Михайло Гарват. - Уроки варто доповнити творчими пошуками, прощами, екскурсіями, вечорами, гуртками. Щоб малеча, окрім занять, де безпосередньо вивчається Божа наука, ще мала додаткові можливості удосконалювати власний духовний світ».
«Важливу роль у процесі катехизації відіграє особа катехита. Бо зміст і насичення занять повинні бути цікавими й змінюватися водночас з дитиною, яка росте, формується, розвивається, - радить новопризначений голова Митрополичої катехитичної комісії УГКЦ о. Михайло Гарват. - Уроки варто доповнити творчими пошуками, прощами, екскурсіями, вечорами, гуртками. Щоб малеча, окрім занять, де безпосередньо вивчається Божа наука, ще мала додаткові можливості удосконалювати власний духовний світ». За словами отця Михайла Гарвата, катехити люди глибокої самопожертви, які плекають в серці любов до Господа і велике бажання служити ближнім. Адже роботу в парафіяльній школі при храмі важко назвати звичною працею, це радше катехитичне служіння. Більш детальніше про діяльність Митрополичої катехитичної комісії, а також вишкіл катехитів та розвиток катехитичних шкіл в Україні читайте в інтерв‘ю з о. Михайлом Гарватом, яке незабаром з‘явиться на офіційному сайті УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Додаток: Згідно з Постановою Синоду Єпископів УГКЦ від 1998 року в останню неділю вересня в УГКЦ відзначають День катехита. Сам термін «катехизація» походить від грецького слова «катехизо» - повчаю, наставляю. В християнському світі так називають процес вивчення основ науки Христа. 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next