АКТУАЛЬНО

Катехити Київської архиєпархії отримали дипломи про закінчення навчання у катехитично-педагогічному інституті УКУ

Понеділок, 08 березня 2021, 14:58
7 березня 2021 року з рук Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава вісім катехитів Київської архиєпархії отримали дипломи про закінчення навчання у Катехитично-педагогічному інституті Українського католицького університету.

Як повідомляють у катехитичній комісії Київської архиєпархії, вручення дипломів — це, з одного боку, підсумок наполегливого навчання та формації катехита, а з іншого — мандат, який вказує на величезну гідність і відповідальність — впроваджувати вірних у глибини богопізнання.

Блаженніший Святослав, звертаючись до випускників, закликав їх ревно та гідно здійснювати своє служіння. Адже на це благословила катехитів Церква. «Це надзвичайно актуальне та відповідальне служіння», - наголосив Патріарх.

З привітальним словом до катехитів звернувся також о. Петро Жук, голова катехитичної комісії Київської архиєпархії. Привітав випускників і вручив пам’ятні подарунки директор інституту п. Назар Дуда.

Відтак катехити подякували Богові за те, що свого часу  в різний спосіб покликав їх до одних стін, до однієї приймальної комісії. Також вони запевнили Блаженнішого Святослава, що з Божою допомогою з гарячими серцями виконуватимуть те, до чого покликані — свідчити про любов Господа.

Також дипломовані випускники висловили щиру вдячність усім викладачам за їх титанічну працю, сотні цікавих годин лекцій та іспитів, за те що допомагали зростати та пізнавати істину. Окрему подяку вони склали своїм родинам, які підтримували, вірили в них, допомагали. Цей день став для них нагодою зрозуміти, що в Бога все справді не просто так, адже Він для кожного має свій план.

Катехити зазначили, що трирічне навчання було не просто інтелектуальним збагаченням, а щоденною катехизацією, яка продовжується і дотепер в їхніх родинах, спільнотах, на роботі та в колі друзів.

«Дорогі наші випускники, бажаємо вам Божого благословення, міцного здоров’я і наснаги. Хай Ісус Христос буде нам усім світлом, провідником і взірцем християнського педагога!» - побажав їм протоієрей Петро Жук.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next