АКТУАЛЬНО

Катехити Коломийсько-Чернівецької єпархії отримали щорічне благословення на свою працю

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 16:17
У рамках відзначення Дня катехита 29 жовтня катехити Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ отримали щорічне благословення на свою діяльність від Правлячого архиєрея Василя (Івасюка).

З цієї нагоди у катедральному соборі Преображення Христового владика Василь у співслужінні з двадцятьма священиками очолив Божественну Літургію. На святкування прибуло близько півсотні катехитів єпархії.

У своєму слові владика Василь озвучив резолюції Патріаршого Собору УГКЦ “Жива парафія – місце зустрічі з Живим Христом”, який нещодавно відбувся в Івано-Франківську. Ішлося про ті положення, які підготував Собор щодо катехитичного служіння.

“Християнські спільноти завжди мали харизматичних осіб, котрі мали і мають обдарування від Бога навчати, тому Церква доручає їм важливе завдання – катехизувати. Іншими словами, катехитам доручено приготовляти людей до життя вірою”, - промовив владика Василь .

Єпарх привітав голову єпархіальної Катехитичної комісії с. Клару Сидорик, працівників комісії та всіх катехитів і подякував їм за служіння. Єпископ вручив декрети, в яких вказується приналежність катехита до деканату, а також проте, що ця особа справді має благословення на проведення катехизаційної науки.

Усі учасники взяли участь у семінарі про біблійні принципи катехитичного служіння, який провів о. Захар Михасюта, директор Дяківсько-катехитичного коледжу. Завершили семінар спільною молитвою.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next