АКТУАЛЬНО

Катехити, монахи, духовенство та семінаристи взяли участь у весняній катехитичній конференції в Філадельфійській архиєпархії

Четвер, 04 квітня 2019, 13:07
Майже 100 катехитів, монахів і семінаристів з Філадельфійської архиєпархії взяли участь у весняній катехитичній конференції, що відбулася в суботу, 30 березня 2019 року.

Темою конференції, спонсорованої Катехитичним відділом Української католицької архиєпархії Філадельфії, було: «Боже Слово і катехизація». Тема конференції взята з Послання з цією самою назвою «Боже Слово і катехизація»,  даного 12 грудня 2018 р. Патріархом Святославом і Синодом Єпископів Української Греко-Католицької Церкви для духовенства, монашества та мирян. 

Єпископ Андрій Рабій, Апостольський адміністратор архиєпархії, розпочав програму в 9:30 молитвою та привітанням учасників. Владика був модератором впродовж усієї конференції.  

Першим промовцем був о. д-р Марко Морозович, декан Школи богословських та релігійних студій при Католицькому університеті Америки, священик Пармської єпархії святого Йосафата.

Під час його презентації  про «Літургію Слова» о. Марко захопив авдиторію своєю здатністю приводити приклади зі Святого Письма і пояснювати їхній зв'язок з Божественною Літургією, особливо з Літургією Слова. Багатьма прикладами він пояснив, що молитовна спільнота, властиво, духовно переживає під час Божественної Літургії.

Пан д-р Келлі Андерсон, кандидат і ад'юнкт-професор семінарії св. Чарльза Баромео в Філадельфії, зробив огляд структури і книг Святого Письма Старого і Нового Завітів.

Виходячи з теми свого викладу: «Святе Письмо: Що це? Як його читати і як з ним молитися?», п. Андерсон запропонував багато цікавих думок щодо того, як нам розуміти Святе Письмо і пояснив, як його читати і як молитися з ним через натхненне читання. Натхненне читання складається з чотирьох етапів: читання, медитація, молитва, контемпляція.  Спочатку читаємо невеликий уривок з Біблії і замислюємося над ним. Опісля молимося і заглиблюємося в Слово Боже. 

Остання презентація була від п. д-р Христини Долинюк, ад'юнкт-професора психології в Університеті Рідера. Її темою було: «Навчання Катехизму: розвиваюча перспектива через увагу, пізнання та вивчення». 

Вона намагалася дати відповідь на питання практичного плану: «Як ми захоплюємо й утримуємо увагу дітей на уроках катехизації?» Вона пригадала всім, що діти, навіть одного віку, знаходяться на різних рівнях пізнавального розвитку і мають різні здібності до навчання та інтервали уважності. Вчитель має розуміти ці відмінності, коли працює з дітьми в класі. Вона також поділилася своїм досвідом, пережитим в Українській Греко-Католицькій Церкві як дружина, мама і катехитка. 

У своєму зверненні владика Андрій зауважив, що наступна катехитична конференція відбудеться восени. Він сказав, що такі катехитичні конференції організовують з метою безперервного формування й атестації катехитів та вчителів релігії.

о. Іван Філдс,
керівник прес-служби Філадельфійської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next