АКТУАЛЬНО

Катехити в Івано-Франківську отримали канонічну місію на новий навчальний рік

Понеділок, 03 жовтня 2016, 12:27
Катехитичне служіння є одним із найважливіших аспектів творення живої парафії. Зокрема, дуже важливим є таке служіння семінаристів як майбутніх душпастирів. Саме тому 1 жовтня в семінарійному храмі відбулося святкування Дня катехита за участю катехитів з усієї Івано-Франківської архиєпархії.

Зранку, зареєструвавшись, учасники спільно помолилися Архиєрейську Божественну Літургію. Очолив Богослужіння Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) у співслужінні з віце-ректором семінарії прот. Андрієм Чорненком і священиками архиєпархії. Під час Літургії відбувся чин благословення на катехитичне служіння. Завершили молитву духовним гімном "Боже великий, єдиний".

Опісля голова Катехитичної комісії Івано-Франківської архиєпархії с. Юліана Дзюбата, ЗСМ, вручила всім присутнім катехитам грамоти і подарунки. Зокрема, приємним дарунком для кожного був посібник із катехизації дорослих, який був нещодавно надрукований спеціально для катехитів УГКЦ.

Крім того, з нагоди відзначення 20-ліття відновлення діяльності Катехитичної комісії в архиєпархії голови деканальних катехитичних осередків отримали почесні подячні грамоти. Відтак, після короткого методичного засідання і почастування, учні п’ятьох катехитичних шкіл із м. Долини, с. Залуква, с. Микитинці та м. Івано-Франківська презентували свої мистецькі подарунки.

Наступна зустріч катехитів відбудеться 29 жовтня на практичному семінарі від Клубу креативних педагогів «Аніма». Захід відбуватиметься в рамках постійної формації катехитів Івано-Франківській архиєпархії.

ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next