АКТУАЛЬНО

Катехитична комісія Перемишльсько-Варшавської архиєпархії розглядала питання постійної формації катехитів

Вівторок, 03 вересня 2013, 14:45
У п'ятницю, 30 серпня, відбулося засідання Катехитичної комісії Перемишльсько-Варшавської архиєпархії. Метою зустрічі було скласти план роботи і координувати катехитичні заходи, які проводяться в архиєпархії. Додамо, що Катехитична комісія зустрічається щонайменше раз на рік.

Отець Іван Лайкош, голова Комісії, у короткому слові представив план роботи. Відтак було зачитано протокол попередньої зустрічі. Опісля члени Комісії ознайомилися з посланням владики Петра (Стасюка), голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, до катехитів з нагоди Дня катехита.

Після короткої дискусії було озвучено Комунікат Конференції Єпископату Польщі про викладання етики в школі. Комісія оголосила підсумки акції переписування Святого Письма. Учасники зустрічі визначили терміни і теми конкурсів та оглядів. Особливу увагу було присвячено катехитичній програмі навчання, яка сьогодні перебуває на стадії розробки, щоб своєчасно подати її на затвердження відповідних органів державної адміністрації.

Ішлося також про постійну формацію катехитів. Запропоновано провести у жовтні день духової віднови для катехитів і вчителів. Крім того, заплановано в день празника Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, який є також Днем працівників освіти, щоб катехити та вчителі здійснили прощу до парафії Покрови Пресвятої Богородиці в м. Ольштині. Усі порушені Комісією питання будуть представлені катехитам на зустрічі, яка проходитиме 7 вересня в м. Гурово-Ілавецьке.

 

о. Павло Поточний

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next