АКТУАЛЬНО

Катехитично-педагогічний інститут УКУ та Патріарша катехитична комісія УГКЦ провели літній табір «Дорогами віри»

Четвер, 01 серпня 2019, 12:08
З 20 по 27 липня відбувся щорічний літній християнський табір «Дорогами віри». Цього року таборова мандрівка з Ісусом та друзями проходила у реколекційному центрі Самбірсько-Дрогобицької єпархії «Емаус» у селі Стрілки (Старосамбірський р-н Львівської обл.). Сорок п’ять учасників віком від семи до п’ятнадцяти років мали змогу активно, весело, і, головне, з користю провести час літніх канікул.

Атмосфера в таборі панувала привітна. Потужно відчувався дух підтримки та любові. Кожного сприймали таким, який він є, і навіть більше – намагалися бачити в інших лише найкраще.

Кожного дня усі учасники табору мали можливість краще пізнавати нашу віру через призму відомих біблійних постатей і святих українського народу, серед яких – Богородиця, Авраам, Климентій Шептицький, Йосафата Гордашевська, Омелян Ковч та інші. Їх приклад віри дає наснагу та поштовх кожному для особистого зростання у вірі в живого Бога.

Важливою частиною таборового дня була Божественна Літургія, яку служив ректор Стемфордської семінарії святого Василія у США о. Богдан Тимчишин. Промовляючи слова науки та пояснюючи Святе Письмо, отець Богдан наголошував на вмінні слухати та бути чутливим до того, як промовляє до нас Господь.

Із розквітом нового дня усі разом весело проводили час. Бадьорі руханки і веселі банси, активні великі ігри та плавання у басейні, квести і творчі майстер-класи, захопливі тематичні зустрічі та креативні тематичні вечори, незабутній похід у гори і ватра – стали пазлами картини неймовірних спогадів про таборову мандрівку з Ісусом влітку 2019 року.

«Найбільше мені сподобалося те, що ми все робили разом, – каже учасниця табору Аня, – ігри, басейн, молитви, гімн, здоровий сон, розваги, тематичні зустрічі – усе це припало мені до душі. Сподіваюся, наступний рік буде таким же цікавим та незабутнім. Усі провідники – неймовірні люди, до яких я дуже сильно прив’язалася. Ви заміняли нам батьків і стали дуже рідними».

Висловлюємо щиру подяку усім доброчинцям і тим, хто причинився до підготовки та проведення табору. Також дякуємо адміністрації реколекційного центру «Емаус» за відчуття домашнього затишку.

Літній християнський табір «Дорогами віри» організували Катехитично-педагогічний інститут УКУ та Патріарша катехитична комісія УГКЦ. Провідники табору: Назар Дуда, о. Богдан Тимчишин, Марія Шипка, Лариса Турчиняк, Христина Гаврон та Марія Лазурко.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ct.ugcc.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next