АКТУАЛЬНО

Катехитично-педагогічний інститут УКУ розпочав курс навчання катехитів Луцьку

Вівторок, 30 жовтня 2018, 11:00
26-27 жовтня Катехитично-педагогічний інститут УКУ, з благословення Екзарха Луцького Йосафата (Говери), розпочав трирічний курс навчання катехитів у Луцьку.

Більше ніж 30 осіб будуть навчатися та водночас глибше пізнавати Бога, щоб у своїх парафіях допомагати священикові провадити недільні школи і катехизацію. На навчання прибули учасники з різних міст і сіл екзархату: Луцька, Ковеля, Рівного, Костополя, Рожища, Володимира-Волинського, Положева, Старої Вижівки та с. Розарія – представники Згромадження сестер Божого Провидіння.

Після прийому документів та співбесіди усі звернулися у молитві до  пресвятої Богородиці. Владика Йосафат привітав майбутніх катехитів з початком навчання та уділив благословення. У своїй проповіді він наголосив, що передаючи віру, всі ми є катехитами, починаючи від сім'ї, від виховання власних дітей до катехитичного служіння на парафії. «Праця катехита є дуже важливою для християнського виховання дитини», – наголосив Екзарх. На завершення проповіді владика висловив вдячність працівникам УКУ Назару Дуді та Уляні Грех, а також о. Терентію Цапчуку ЧСВВ за організацію катехитичних курсів у Луцькому екзархаті.

Першу лекцію «Вступ до літургійних наук» прочитав преосвященний Йосафат (Говера). Екзарх розповів про Таїнства, особливі моління, ритми богослужінь тощо.

Студенти висловлюють надію, що отриманими знаннями і досвідом вони невдовзі зможуть поділитися з усіма, до кого підуть  від імені Церкви.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.lutsk.ua

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next