АКТУАЛЬНО

Католики Португалії на прохання кардинала Антоніо Марто моляться за мир в Україні

Понеділок, 21 лютого 2022, 17:18
У неділю, 20 лютого, у Фатімі кардинал Антоніо Марто закликав португальських католиків молитися за мир в Україні, підкресливши, що перед загрозою війни «необхідно пробудитися від байдужості».
Кардинал Антоніо Марто Кардинал Антоніо Марто

Під час останньої Святої Меси, яку апостольський адміністратор дієцезії Лейрія-Фатіма звершив у богородичному санктуарії в Фатімі, кардинал Антоніо Марто зазначив, що в сучасному світі, позначеному загрозою війни, треба прокинутися від байдужості, апатії, душевної втоми та знеохочення, яке може привести до фаталізму.

«Іноді думаємо, що лише люди, які мають економічно-фінансову чи політичну потугу, можуть змінити світ. Але Бог розраховує на малих і смиренних, на силу віри в Його милосердя, на свідчення навернення і співчуття, на силу молитви за оновлення світу. Ми покликані дивитися в майбутнє з впевненістю, відновлюючи стосунки між людьми та народами, як добрі самаряни, які піклуються про поранених і допомагають зцілювати рани нашого часу», – сказав кардинал у проповіді.

Читайте також: «Вірю, що молитва буде почута і в Україні буде мир», – Блаженніший Святослав

«З цього санктуарію миру я закликаю вас, присутніх тут, і всіх католиків країни розпочати цього тижня ланцюг молитви на вервиці, особисто, сімейно чи спільнотно, за мир в Україні», – закликав кардинал Антоніо Марто католиків Португалії.

Додамо, що цієї неділі у Фатімі відбулися святкування з нагоди літургійних урочистостей святих Франциско і Хасінти Марто, візіонерів з Фатіми.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами інтернет-видання Observador.pt

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next