АКТУАЛЬНО

Католицькі єпископи України спільно подякували Німецькій і Польській Єпископським Конференціям за висловлену підтримку

Понеділок, 30 листопада 2015, 14:43
Ваша публічна підтримка зусиль міжнародної спільноти щодо врегулювання ситуації в Україні та заклик відмовитися від будь-якої форми агресії є для нас голосом самого Христа, скерованим у цей час випробувань до нас усіх в Україні сущих, а також, сподіваємося, і до провідників та декотрих представників народу суміжної держави, яка бажає нашого державного і почасти церковного небуття. Ви, натхненні Духом Святим, це добре окреслили як виклик для Церков Східної Європи.

Про це йдеться в листі від очільників Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава та Римо-Католицької Церкви в Україні Митрополита Мечислава Мокшицького, від єпископатів, духовенства та всіх вірних католиків України до його Еміненції кардинала Рейнхарда Маркса, Голови Німецької Єпископської Конференції, та Високопреосвященнішого Архиєпископа Станіслава Гондецького, Митрополита Познанського, Голови Польської Єпископської Конференції.

«Висловлюємо Вам сердечну вдячність за Вашу позицію, висловлену в спільній заяві Конференцій німецьких і польських католицьких єпископів, в якій є заклик до справедливого миру в Україні на основі міжнародного права», – мовиться в листі.

Очільники Церков України відзначили, що ця заява для вірних України є особливо важливою, бо зроблена вона під час конференції, котра була присвячена 50-й річниці звернення польських єпископів до німецьких, завдяки якому відбулося примирення між німецьким та польським народами. «Важлива тому, що ми свідомі, що нам доведеться пройти аналогічний Вашому шлях примирення між суміжними, та, на превеликий жаль, тепер не дружніми державами і суспільствами. Але Ваш приклад, досвід та свідчення теперішнього стану спільного стояння на фундаменті Божої правди і справедливості надихає нас і дає надію», – вважають греко- і римо-католики України.

Вони висловлюють сподівання, що «цей благодатний процес не зупиниться на східному кордоні Польщі, а буде рухатися на Схід та дасть плоди життєдайного примирення в усій Східній Європі». «Для цього ми готові працювати в поті чола, не покладаючи рук та повсякчас благаючи про Божу допомогу», – зазначають представники УГКЦ і РКЦ в Україні.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next