АКТУАЛЬНО

Католицькі єпископи Німеччини: «Поведінка Росії становить небезпеку мирному порядку в Європі»

П'ятниця, 27 лютого 2015, 17:05
26 лютого 2015 року в німецькому місті Гільдесгайм відбулося весняне засідання Німецької Єпископської Конференції – з'їзду католицьких єпископів Німеччини, до компетенції якого належить визначати стратегію розвитку й офіційну позицію Католицької Церкви в Німеччині.

Традиційно на завершення засідання було оголошено прес-звіт роботи Конференції, який оприлюднив кардинал Рейнхард Маркс, Голова Німецької Єпископської Конференції. Одним із важливих питань, які обговорювали німецькі ієрархи, була ситуація в Україні.

В офіційному прес-звіті учасники Конференції наголосили: «Одним із пунктів обговорення на цих загальних зборах була ситуація в Україні. Воєнні події на Сході країни привели до тисяч смертей і щонайменше мільйона біженців. Економічна ситуація в районах, охоплених війною, а також в усій Україні, серйозно погіршилася. Дедалі більше людей живуть у катастрофічних умовах».

Німецькі єпископи знову заявляють, що анексія Криму суперечить міжнародним правовим відносинам. «Поведінка Росії шкодить і становить небезпеку мирному порядку в Європі. Тому вона є неприйнятною і справедливо викликає гостру реакцію в європейських країнах та у США», − заявляють єпископи Німеччини.

Вони наголошують, що «необхідним є використання всіх засобів для припинення конфлікту і зниження небезпечного напруження». «Німецькі єпископи вітають ініціативу Німеччини і Франції, які привели до нових домовленостей (Мінськ ІІ). Усі учасники конфлікту мають обов'язок дотриматися умов цих домовленостей і працювати для мирного розвитку», − зазначено в документі.

Архиєреї з вдячністю сприйняли інформацію, що Міжнародні благодійні фонди «Карітас» і «Реновабіс» збільшили допомогу потребуючим в Україні та зазначили, що «соціальне служіння Церкви є незамінним внеском на шляху до справедливого миру».

 

Джерело: http://www.dbk.de/fileadmin/redaktion/diverse_downloads/presse_2015/2015-034-Pressebericht-FVV-Hildesheim.pdf

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next