АКТУАЛЬНО

Католицька молодь з Німеччини ознайомилася з природоохоронною діяльністю УГКЦ

Четвер, 20 жовтня 2016, 15:15
15 жовтня 2016 року Божого в м. Івано-Франківську з ініціативи БФ «Реновабіс», яка виступила організатором студійної поїздки до України молодих людей з Німеччини, відбулася зустріч із представниками Бюро УГКЦ з питань екології.

Зі сторони іноземної делегації в зустрічі взяли участь представники Федеральної асоціації молоді «Католицька соціальна робота» Науково-дослідницького центру молодіжного служіння Конференції німецьких єпископів та Федерального бюро. Від Екобюро участь взяли о. Володимир Містерман, заступник керівника церковно-екологічної інституції та о. Василь Шафран, референт вищезгаданого Бюро на теренах Тернопільсько-Зборівської архієпархії.

Зустріч розпочалась зі знайомства та представлення діяльності Бюро УГКЦ з питань екології. Заступник керівника Екобюро коротко розповів про історію заснування, головні ініціативи, представив публікації та поділився з присутніми певними труднощами та досягненнями.

Презентуючи діяльність Екобюро, о. Володимир, в особливий спосіб, наголосив на тому, що інституція, яку представляє діє в межах своєї компетенції і не претендує на те, щоби перейняти на себе роль, яка в суспільстві зарезервована за державними природоохоронними структурами.

 «Під час наших різних ініціатив впродовж цілого року ми в різні способи і, завдяки доступним нам засобам, намагаємось донести правду про те, що від нашої діяльності в горизонтальній площині – від того, як ми здійснюємо наше покликання, як ми ставимось один до одного і до природного довкілля – залежить Життя Вічне», – наголосив о. Володимир. Священик також підкреслив, що для християнина жодна зі складових християнської віри не може бути пріоритетною, а правдиве і переконливе свідчення християнські громади зможуть дати лише в тому випадку, коли і наші ближні і ціле Боже створіння отримають те, що кожному належить.

Також і з німецької сторони були коротко презентовані ті ініціативи і види діяльності, в яких мають місце питання відповідального ставлення до природного довкілля.

Зустріч з іноземними гостями плавно перейшла в формат жвавого обговорення, під час якого представники німецької делегації ставили різні запитання, чим виявляли живе зацікавлення життям християнських громад, особливо, як Церква в Україні реагує на різноманітні екологічні виклики.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next