АКТУАЛЬНО

Католицькі єпископи Казахстану висловили українському народу свою підтримку – і духовну, і матеріальну

Понеділок, 05 вересня 2016, 12:26
Єпископ Хосе Луіс Мумбієлла-Сієрра, Голова Конференції Католицьких Єпископів Казахстану, від імені Конференції і всіх католиків Казахстану у своєму листі Синоду Єпископів УГКЦ, який зараз проводиться в Брюховичах, висловив свою солідарність і підтримку українському народові в цей важкий для України час.

Листа підтримки зачитав Апостольський делегат для греко-католиків у Казахстані та Середній Азії митрофорний протоієрей Василь Говера.

«Католицька Церква в Казахстані особливо співпереживає події в Україні, оскільки багато наших віруючих: німці, поляки, українці – народилися на українській землі, а за часів сталінського терору були депортовані в Казахстан. Ми не перестаємо підносити наші молитви за якнайшвидше відновлення миру на вашій землі», – мовиться в листі.

За словами Голови Конференції, численні жертви від військових дій на Сході України викликають у католиків Казахстану біль і співчуття. «Сотні тисяч тимчасово переміщених осіб потребують допомоги всього світу. Відповідаючи на заклик Папи Римського Франциска про збір коштів для допомоги постраждалим у зоні конфлікту, ми прийняли рішення долучитися до цієї акції, і 1 травня 2016 року на знак солідарності зі східними християнами у всіх католицьких храмах Казахстану був проведений збір коштів для допомоги Україні», – розповів єпископ Хосе Луіс.

Владика пригадав, що Казахстан і Україну пов'язують духовні узи. Передусім це заступництво двох блаженних: єпископа Микити Будки і священика Олексія Зарицького, які родом з України, але свою мученицьку смерть прийняли на території Карлаг у Казахстані. Особливо вшановують віруючі як східного, так і латинського обрядів священномученика Олексія Зарицького, який служив за часів переслідування Церкви для католиків Казахстану, Росії і Середньої Азії.

Насамкінець єпископ побажав плідної роботи для Священного Синоду Української Греко-Католицької Церкви.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next