АКТУАЛЬНО

Католицькі єпископи штату Вікторії в Австралії об’єдналися у молитві за мир в Україні

Четвер, 03 березня 2022, 13:38
2 березня Українська Католицька Церква в Австралії провела День молитви і посту за мир в Україні. Впродовж цього дня наші парафії разом з духовенством та вірними, які розкинуті по всій Австралії, Новій Зеландії та Океанії, дуже активно долучилися до цієї особливої молитви.

День молитви розпочався в римо-католицькій катедрі Святого Патріка о 13:00. Очолили її владика Пітер Коменсолі, архиєпископ Мельбурнський, та владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, у співслужінні зі священниками та численними вірними.

У проповіді владика Микола сказав: «Сьогодні я дякую Богу, що маю можливість бути в катедрі Святого Патріка серед вас і разом з вами молитися за мир в Україні, оскільки вона зіштовхується з жахливим злом війни, насильства та ворожості від ворога, який глухий до всіх благань про мир, воює проти мирного сусіда. Україна не зробила нічого поганого і має до Росії лише добру волю. Закликаю вас впродовж цього Великого посту: моліться, будь ласка, за Україну та її народ, яка проходить зараз через страшні випробування; щоб прийшов до неї мир, справедливість і добробут, щоб припинилися війна, ворожнеча та страждання. Також я щиро прошу вас молитися за навернення Росії, як просила про це Пресвята Богородиця у Фатімі понад сто років тому. Покладімо все наше уповання на Бога, від якого отримуємо спасіння, мир і прощення наших гріхів».

О 17:00 в онлайн-форматі відбулася спільна молитва, яку організував Карітас-Австралія. Владика Микола долучився до спільного моління, участь у якому взяли близько 130 людей з усієї Австралії, котрі є серцем та руками цієї благодійної організації. Варто зазначити, що Карітас-Австралія дуже активно допомагає зараз нашим людям в Україні.

Згодом о 19:00 вечором молитва продовжилася в українській католицькій катедрі Святих верховних апостолів Петра і Павла. У храмі відбувся Молебень до Пресвятої Богородиці, який очолив владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, у співслужінні з владикою Пітером Коменсолі, архиєпископом Мельбурнським, владикою Боско Путурою, ординарієм для Сиро-Малабарської Церкви в Австралії, владикою Шейном Маккінлеєм, ординарієм дієцезії Сандхорст, владикою Грегорі Беннетом, ординарієм дієцезії Сейл, владикою Террі Картіном, єпископом-помічником Мельбурнської архиєпархії, владикою Мартіном Ешем, єпископом-помічником Мельбурнської архиєпархії, владикою Емеритом Гілтоном Діконом, священниками, дияконами та численними вірними.

Проповідь виголосив владика Террі Картін, який зазначив: «Я стою перед вами як римо-католицький єпископ, який у 2015 році отримав благодать відвідати Україну та привітати українських греко-католицьких єпископів, які мали зібратися на Синод. Збереглися добрі спогади про неймовірні храми, величні і співані Святі Літургії, теплий прийом і гостинність, а також складне рукоділля та чудово прикрашені яйця. Варто згадати і про іншу історію, де християнська віра свідчила про те, що життя було втрачено, а суспільство знищено під великим гнітом і переслідуваннями. Мушу визнати, що в цей момент страшного випробування для України мені важко проповідувати до вас. В Австралії ми живемо у відносному спокої й безпеці, ми нічого не знаємо про війну. Але наша віра кличе нас вперед, і ми є разом».

На завершення молитви за мир в Україні владика Микола Бичок звернувся до владик, духовенства, представників інших релігій, політиків та вірних зі словами подяки та прохання продовжувати постійно молитву, яка є так необхідною для припинення війни в Україні. Також архиєрей нагадав всім присутнім про кожну п’ятницю тижня, яка проголошена особливим днем молитви та посту в Мельбурнській єпархії.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Пресслужби Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next