АКТУАЛЬНО

Київські студенти провели першу онлайн-зустріч із вихованцями Кременчуцької колонії

П'ятниця, 18 вересня 2020, 17:13
18 вересня 2020 року київські студенти разом з о. Ярославом Павлюком, головою Центру академічного душпастирства, та отцем Костянтином Пантелеєм, керівником Відділу пенітенціарного служіння Патріаршої курії УГКЦ, провели першу зустріч-знайомство з вихованцями Кременчуцької виховної колонії.

Під час першої зустрічі кожен із волонтерів поділився своєю життєвою історією, причинами та бажанням пенітенціарного служіння. На зустрічі також був колишній ув'язнений, який після звільнення розпочав власну справу і поділився, з якими викликами зіштовхнувся.

Опісля до вихованців звернувся отець Костянтин. Він наголосив на важливості формування критичного мислення, зокрема в цьому їм можуть допомогти книжки. «Читаючи книжки, ми виходимо на багато більше того, що є навколо себе. Це допомагає нам розвивати бачення життя і розширювати світогляд. Адже багатство, яке живе всередині вас, – це єдине, що ви зможете подарувати тому, кого полюбите», - наголосив душпастир.

На завершення студенти спільно із хлопцями обговорили тему наступної зустрічі. Під час неї учасники роздумуватимуть і ділитимуться  досвідом, посилаючись на книжку «Відвага бути недосконалим».

Підсумовуючи проведений захід, отець Ярослав зазначив: «У такий спосіб ми хотіли  показати хлопцям, що  пам’ятаємо про них і хочемо їм допомогти повірити, що вони ще все можуть змінити, але для цього потрібно щодня працювати над собою».

Самі студенти так розповідають про зустріч: «Як для першої зустрічі, все пройшло досить добре. Хлопцям було цікаво, і ми змогли зробити крок до налагодження контакту з ними. Сподіваюся, що наступні зустрічі теж будуть для них цікавими і продуктивними».

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next