АКТУАЛЬНО

Київські студенти в супроводі священника зустрілися з підлітками у виховній колонії

Вівторок, 25 лютого 2020, 14:09
22 лютого 2020 року київські студенти разом з отцем Ярославом Павлюком, головою Центру академічного душпастирства, і волонтером Василем Возняком відвідали Ковельську виховну колонію для неповнолітніх.

Волонтери з Києва прибули до Ковеля поїздом. До приїжджих приєдналася Ольга Сатіна, що проводить у Ковельській колонії для неповнолітніх театральний гурток. У храмі Блаженного Миколая Чарнецького УГКЦ у Ковелі молодь узяла участь у Літургії й після сніданку попрямувала до вихованців колонії.

Зустріч була підготовлена на основі книжки Гері Чепмена «Пʼять мов любові для неодружених». Після представлення і спільної молитви отець Ярослав Павлюк розповів коротко про п'ять мов любові, а волонтери про кожну мову любові окремо - слова підтримки, якісний час, подарунки, вчинки служіння, фізичні доторки.

Вихованці й волонтери об'єдналися в три групи, в яких обговорювали які саме мови любові вони використовували раніше і якою саме «мовою» вони відчувають себе любленими.

Після обговорення - вихованці представляли свою групу. За офіціною програмою був час на особистісне спілкування та чай. Гості подарували хлопцям кілька книжок Гері Чепмена та іншої літератури, переданої доброчинцями.

Ось що самі волонтери розповідають про зустріч. «Спочатку хвилювання переповнювали, але відкритість хлопців дуже зворушила. Їхня зацікавленість темою любові, прагнення до розвитку й вдосконалення життя, бажання бути вислуханими - це справжні людські цінності, якими ми ділились і які приймали», - Таїсія.

«Це щирі і відкриті хлопці, в яких палали очі, що ми приїхали. Вони ділилися своїми переживаннями і запрошували приїхати ще раз», - Михайло.

«Для мене дуже цінно, що разом зі священником Ярославом Павлюком і студентами з Києва ми відвідали вихованців колонії, - розповідає волонтер пенітенціарного душпастирства УГКЦ та керівник проекту «Небо над головами» Василь Возняк, - це їхня перша поїздка у Ковельську колонію для неповнолітніх хлопців. Мені було приємно спостерігати натхнення і безпосередність, з якою молодь проводила цю зустріч, а радість у очах вихованців стала найкращою оцінкою їх праці».

За його словами, під час зустрічі панувала невимушена атмосфера довіри та відкритості. Волонтери передали вихованцям колонії частину книжок, які були зібрані та передані волонтерам від Катерини Мельник.

Організації цієї події посприяли начальник Ковельської колонії для неповнолітніх хлопців Іван Абрамчук та заступник начальника Юрій Філаретов.

Центр академічного душпастирства Київської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next