АКТУАЛЬНО

Київський Карітас у навечір’я свята Богоявлення Господнього організував Святу вечерю для підопічних дітей

Вівторок, 21 січня 2014, 10:54
«18 січня 2014 року БФ «Карітас-Київ» організував Святу вечерю для підопічних дітей, серед яких - діти вулиці, діти із кризових та малозабезпечених сімей, інваліди, позбавлені батьківського піклування та діти з багатодітних родин. Цього року було близько 100 осіб», - повідомляє директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

Щедрий вечір розпочався привітанням, розповіддю про різдвяний цикл свят та їх значення, побажанням усім Божої благодаті, миру та любові. Діти декламували вірші, колядували.

Після цього всі приступили до споживання традиційних для українського святвечірнього столу страв – куті, пампушків, вареників і голубців, борщу і капусти, риби та інших страв.  Панувала тепла родинна атмосфера. Зворушливо було спостерігати за дітьми, багато з яких чи не вперше були на такій Святій вечері. 

Завітали також гості - колядники. Вертеп, який представили семінаристи Київської Трьохсвятительської семінарії УГКЦ разом із префектом о. Віталієм Храбатином, звеличив свято та приніс багато радості присутнім.

На завершення всім дітям було роздано подарунки, а дехто ще і поніс із собою страви зі Святої вечері.

«Від свого імені та імені всіх дітей хочу висловити щиру подяку всім людям доброї волі, які посприяли, щоб ця Свята вечеря відбулася. Завдяки цьому десятки дітей відчули свою потрібність та радість, побували в атмосфері родинного тепла. Усіх охочих запрошую до діл милосердя, які спільними зусиллями можемо втілювати в нашому суспільстві серед бідних, хворих та потребуючих. Для цього можна звернутися до мене чи до благодійного фонду за телефоном 0971945911 і з'ясувати, в який саме спосіб ви зможете стати благодійником», - підсумував директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

 

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next